Ugnsbakad fetaost med tomat och oregano
Om man gillar grekisk sallad vågar jag nog påstå att man även kommer gilla den här ugnbakade varianten :D Ibland äter jag den som "ensamrätt", dvs endast som en sallad, men den funkar lika bra att servera som en sidorätt till kött, fågel, fisk eller mittemellan Som plusmedlem hittar du även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Flingsalt
- 0.5 kruka Oregano
- 300 g Fetaost fett 25%
- 300 g cocktail Tomat
- 1 st Lök röd
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 80 g Oliver svarta
- 4 msk Olivolja
- 200 g Romansallat
- 0.5 st Citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg fetaosten i mitten av en ugnstålig form.
- Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Dela tomaterna på mitten. Lägg tomat och rödlök i en skål och blanda med pressad vitlök och oregano. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela därefter tomat- och lökblandningen runt om fetaosten. Ringla över olivolja och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
- Tag ut plåten och låt svalna något. Blanda därefter ner grovstrimlad sallad och rör runt. Toppa med svarta oliver och pressa över citron innan servering.
Serveringstips
Som ensamrätt och eventuellt något bröd till, eller som ett tillbehör till en kötträtt.
Kommentarer
-
Det här blir perfekt till en grillad kycklingfilé efter träningen på tisdag. Jag la in den i minb MD och förstod först inte varför det blev så många kcal. Men om man lägger till "gram" efter 300 tomater så blir det mer rätt
Nu verkar det som att programmet räknar det som 300 stycken.
-
Tack för att du upptäckte detta och gav snabb feedback! klart det skall vara gram och inte styck :D
Korrigerar genast!
-
Mums, detta är favoritmat! Och det går lika bra med hemodlad purjo och frysta egna tomater, samt strimlad grönkål masserad med olivolja och citron istället för sallad. :-)
-
Lät väldigt gott det med :D
Logga in för att skriva en kommentar.