Ugnsbakad fisk med parmesantäcke
Idag bjuder jag på ett superenkelt recept med få ingredienser. Fiskfiléerna har ett smuligt täcke med smak av parmesan, citron, persilja och vitlök. En portion innehålller endast 382 kcal, 13 g kolhydrater, 17 g fett och hela 38 g protein. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 2 msk Finhackad persilja
- 600 g Torskfilé, MSC FINDUS
- 60 g Smör fett 80 %
- 1 st Citron
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 0.5 dl STRÖBRÖD GLUTENFRITT OLDA
- 800 g Broccoli
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader och lägg fiskfileérna i en ugnsfast form.
- Riv citronen på ett rivjärn. Bland ihop smör citronskal med ströbröd, riven parmesan, finhackad vitlök och persilja i en skål. Strö blandningen över fiskfileérna.
- Klicka smörblandningen över fiskfileérna och skiva citronen. Lägg citronskivorna ovan på fileérna.
- Ställ in i ugn 15 minuter.
- Dela broccolin i mindre buketter. Koka mjuk och servare till fisken.
Serveringstips
Med kokt broccoli, blomkål eller kokt potatis.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.