icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
7 november 2021 09:51
2

Ugnsbakad lax med citronsås

0a30b80e-c30e-4482-a59c-449513a7bfd3.jpeg

Här kommer ett enkelt och gott recept på laxfilé som gratineras i en citronsås med osttäcke i ugn. Jag serverar laxen tillsammans med kokt blomkål. Det går bra att byta ut mjölkprodukterna mot magrare varianter om du föredrar detta. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar

  • 1 tsk Salt

  • 560 g Laxfilé - portion FINDUS

  • 1.5 dl Vispgrädde fett 40%

  • 1.5 dl Creme fraiche fett 34%

  • 1 st Citron

  • 1.5 msk Fiskfond BONG TOUCH OF TASTE

  • 120 g Ost hårdost fett 28%

  • 600 g Blomkål

  • 1 dl Vatten

Gör så här:

  1. Sött ugnen på 175 grader. Lägg laxfileérna i en ugnssäker form.
  2. Vispa ihop grädde, crème fraiche, vatten, fond samt skal och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar. Höll därefter såsen över laxen.
  3. Strö över riven ost och gratinera i 15 minuter. Höj därefter till 250 grader och sätt på grillfunktionen. Låt gratinera ca 5 minuter till.
  4. Dela blomkålen i buketter. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Servera till den gratinerade laxen.

Gillar

Kommentarer

  • 7 november 2021 11:13
    Bella50

    Nu blev jag sugen på den goda firren 😋✌️...men det står inte på dagens meny , tyvärr 😂🥺

    Senast uppdaterad 7 november 2021 11:13

  • 11 november 2021 17:32
    seglar67

    Detta blir fredagsfisken! Låter smarrigt med ost ovanpå. Lägger nog till en rejäl bädd av hela spenatblad under laxen, och skär bort skinnet före tillagning.cheeky Plus att jag alltid har termometer i fisken istället för att lita på tider. Laxen är perfekt när termometern visar 50C på tjockaste stället, inte mer och inte mindre. Enligt mig alltså. Andra kan tycka annat. Jag vill inte att den ska vara som sushi, men inte heller torr och överstekt. 

Logga in för att skriva en kommentar.