Ugnsbakad lax med hollandaisesås
Idag bjuder vi på ugnsbakad lax som serveras tillsammans med en citronsmakande smörsås. Till detta serveras stekt sparris och kokt blomkål. Receptet passar yppgerligt för dig som äter LCHF och keto. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 560 g Lax rå
- 250 g Sparris grön el vit
- 600 g Blomkål
- 200 g Smör fett 80 %
- 2 st Äggula konventionellt
- 1 msk Citronjuice färskpressad
- 1 tsk Olivolja
Gör så här:
- Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Ställ in i 175 graders ugn ca 15-20 minuter.
- Dela blomkålen i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara.
- Lägg äggulorna i en mixkanna. Vispa till de släta och tjocknat något.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tag därefter från värmen. Häll försiktigt ner lite i taget bland äggulorna, samtidigt som du vispar, efter samma princip som när du gör majonnäs. Se upp så att den bruna bottensatsen i smöret inte följer med.
- Smaka av såsen med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Stek sparrisen i oljan. Krydda med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med kokt blomkål, lax och hollandaisesås.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.