icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
12 augusti 2023 16:14

Ugnsbakad lax med hollandaisesås

7662b61f-31d7-43c0-aeb6-3cdfa9e77b0f.jpeg

Idag bjuder vi på ugnsbakad lax som serveras tillsammans med en citronsmakande smörsås. Till detta serveras stekt sparris och kokt blomkål. Receptet passar yppgerligt för dig som äter LCHF och keto. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 nypa Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 560 g Lax rå

  • 250 g Sparris grön el vit

  • 600 g Blomkål

  • 200 g Smör fett 80 %

  • 2 st Äggula konventionellt

  • 1 msk Citronjuice färskpressad

  • 1 tsk Olivolja

Gör så här:

  1. Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Ställ in i 175 graders ugn ca 15-20 minuter.
  2. Dela blomkålen i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara.
  3. Lägg äggulorna i en mixkanna. Vispa till de släta och tjocknat något.
  4. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tag därefter från värmen. Häll försiktigt ner lite i taget bland äggulorna, samtidigt som du vispar, efter samma princip som när du gör majonnäs. Se upp så att den bruna bottensatsen i smöret inte följer med.
  5. Smaka av såsen med citronsaft, salt och svartpeppar.
  6. Stek sparrisen i oljan. Krydda med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med kokt blomkål, lax och hollandaisesås.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.