Ugnsbakad lax med syrlig färskpotatissallad
Här kommer ett somrigt recept som passar fint när man inte vill lägga så mycket tid i köket. Laxsidan kryddas med salt och svartpeppar och får därefter stå på låg temeratur i ungen. Till detta serveras en kall potatissallad med smak av citron, dill och gräslök. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
0.5 krm Grovmalen svartpeppar 1 nypa Salt 600 g Lax rå 500 g Färskpotatis kokt m salt 1 st Citron 1 dl Gräslök 2 msk Dill 1 dl Gräddfil fett 12% 1 dl Creme fraiche fett 34%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader. Lägg laxen på en bakpappersklädd ugnsplåt med skinnsidan neråt. Salta och peppra. Sätt en termometer i den tjockaste delen av laxen. Laxen är klar när den har en innertemp mellan 50-55 grader.
- Skiva den kokta potatisen och lägg i en skål.
- Blanda ihop gräddfil, crème fraiche, dill, gräslök och finrivet skal från citronen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen över potatisen och blanda väl. Servera tillsammmans med laxen.
Gillar
Kommentarer
-
Ser ju så mumsigt ut. TACK.
Trevlig sommar till dig Jessica
-
Tack fina Bella
Önskar dig detsamma!
Logga in för att skriva en kommentar.