icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 maj 2022 16:32
2

Ugnsgratinerad blomkål

dfcda4fb-dc50-49c5-b242-e8ad65fabb20.jpg

Här kommer ett supergott tillbehör till fisk eller kött istället för potatis! Det går att variera smaken efter kryddor och val av ost, här har jag kryddat med paprika, oregano och västerbottenost. Du som är plusmedlem hittar även recpet här

Ingredienser till 4 portioner:

0.5 msk Oregano 0.5 tsk Grovmalen svartpeppar 1 tsk Salt 2 tsk Paprikapulver 800 g Blomkål 40 g Parmesanost hårdost riven fett 30% 80 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost 2 msk Rapsolja

 

 

Gör så här:

  1. Skär blomkålshuvudet i 1,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop olja, finriven parmesan, salt, peppar, paprikapulver och oregano. Pensla blomkålsskivorna med kryddblandningen.
  3. Sätt in plåten i ca 10-15 minuter i 225 graders ugn.
  4. Riv osten och strö över blomkålsskivorna. Sätt in i ugnen på samma värme och gratinera ytterligare 5-7 minuter tills osten smält och fått fin färg.

Gillar

Kommentarer

  • 16 maj 2022 11:44
    klaraelv

    Gjorde den här till lunch, kryddade på lite extra med min egen torkade chili som är super het, blev kanongott. Tack för tipset, dessutom tog jag leftovers från helgen, tacoköttfärs fick bli proteinet till maten.

  • 16 maj 2022 16:28

    Kan tänka mig att den blev god med extra hetta från chilin👍🏻

Logga in för att skriva en kommentar.