Ugnsgratinerad blomkål
Här kommer ett supergott tillbehör till fisk eller kött istället för potatis! Det går att variera smaken efter kryddor och val av ost, här har jag kryddat med paprika, oregano och västerbottenost. Du som är plusmedlem hittar även recpet här.
Ingredienser till 4 portioner:
0.5 msk Oregano 0.5 tsk Grovmalen svartpeppar 1 tsk Salt 2 tsk Paprikapulver 800 g Blomkål 40 g Parmesanost hårdost riven fett 30% 80 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost 2 msk Rapsolja
Gör så här:
- Skär blomkålshuvudet i 1,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop olja, finriven parmesan, salt, peppar, paprikapulver och oregano. Pensla blomkålsskivorna med kryddblandningen.
- Sätt in plåten i ca 10-15 minuter i 225 graders ugn.
- Riv osten och strö över blomkålsskivorna. Sätt in i ugnen på samma värme och gratinera ytterligare 5-7 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Gillar
Kommentarer
-
Gjorde den här till lunch, kryddade på lite extra med min egen torkade chili som är super het, blev kanongott. Tack för tipset, dessutom tog jag leftovers från helgen, tacoköttfärs fick bli proteinet till maten.
-
Kan tänka mig att den blev god med extra hetta från chilin👍🏻
Logga in för att skriva en kommentar.