Ugnsgratinerad kyckling med fetaos
Idag bjuder vi på en snabb och enkel kycklinggratäng med smak av fetaost, vitlök och ajvar relish. Önskar er en trevlig söndag! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 4 dl Creme fraiche fett 34%
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 10 g Sambal oelek
- 1 dl Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine
- 2 msk Smör fett 80 %
- 600 g Blomkål
- 120 g Fetaost fett 25%
Gör så här:
- Dela kycklingen i mindre bitar och stek gyllene i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form.
- Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt crème fraiche, pressad vitlök, sambal oelek och ajvar. Rör runt och fördela därefter röran ovanpå kycklingen.
- Ställ in i 200 graders ugn och gratinera ca 20 minuter.
- Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt kör i mixer till "ris". Låt koka upp i kastrull några minuter. Häll därefter av vätskan och servera riset till gratängen.
Variationstips
Byt ut créme fraiche mot kokosmjölk för variation eller för att anpassa till val av kosthållning. Smör går att ersätta med kokolsolja eller ghee.
Serveringstips
Med ris eller blomkålsris.
Kommentarer
-
Tack!
Logga in för att skriva en kommentar.