Vårig salald
Denna våriga sallad innehåller bland annat sparris, rädisa, edamamebönor, quinoa och fetaost. Salladen pasar fint till både lax, kyckling och fläskkött. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmald svartpeppar
- 1 nypa Flingsalt
- 250 g Sparris grön el vit
- 120 g Rädisa
- 120 g Sojabönor Edamame ARDO
- 15 cm Gurka
- 8 cocktail Tomat
- 100 g Fetaost fett 25%
- 100 g Quinoa röd kokt m salt
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Koka quinoan enligt anvisning och ställ därefter åt sidan för att svalna.
- Skär sparrisen i tre delar. Stek någon minut i smör, vänd då och då. Ställ åt sidan.
- Skiva gurkan i 0,5 cm skivor och skär därefter i stavar. Skiva rädisa och dela tomaterna på mitten.
- Blanda ihop sparris, rädisa, gurka, edamamebönor och tomat i en stor skål. Fördela quinoa och smulad fetaost över salladen innan servering. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Serveringstips
Passar fint till lax och kyckling
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.