icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
8 april 2024 19:55

Vårig salald

06387ef9-f396-44bb-82c3-e2654ec391d1.jpeg

Denna våriga sallad innehåller bland annat sparris, rädisa, edamamebönor, quinoa och fetaost. Salladen pasar fint till både lax, kyckling och fläskkött. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Grovmald svartpeppar

  • 1 nypa Flingsalt

  • 250 g Sparris grön el vit

  • 120 g Rädisa

  • 120 g Sojabönor Edamame ARDO

  • 15 cm Gurka

  • 8 cocktail Tomat

  • 100 g Fetaost fett 25%

  • 100 g Quinoa röd kokt m salt

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisning och ställ därefter åt sidan för att svalna.
  2. Skär sparrisen i tre delar. Stek någon minut i smör, vänd då och då. Ställ åt sidan.
  3. Skiva gurkan i 0,5 cm skivor och skär därefter i stavar. Skiva rädisa och dela tomaterna på mitten.
  4. Blanda ihop sparris, rädisa, gurka, edamamebönor och tomat i en stor skål. Fördela quinoa och smulad fetaost över salladen innan servering. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Serveringstips

Passar fint till lax och kyckling

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.