Vårsallad med zucchini och rädisor
Här kommer ett recept på en supergod vårsallad med zucchini, rädisor, sparris, sockerärtor och edamamebörno. Dressingen har smak av citron och dill. Salladen passar utmärkt till fisk. Själv serverade jag den till ugnsbakad lax. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 240 g Zucchini / Squash
- 200 g Rädisa
- 100 g Sockerärter
- 1 st Avokado
- 240 g Sparris grön el vit
- 80 g Sojabönor Edamame ARDO
- 40 g Ruccolasallat
- 0.5 dl Majonnäs fett 80%
- 0.5 dl Gräddfil fett 12%
- 2 cl Citronsaft eko URTEKRAM
- 0.25 st Citron
- 2 msk Dill
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Stek sparrisen hastigt i smör. Ställ åt sidan för att svalna. Skär därefter i mindre bitar.
- Skala zucchinin. Skiva i 0,5 cm skivor. Dela därefter varje skiva i fyra delar.
- Skiva rädisorna och dela sockerärtorna på mitten.
- Skala och kärna ur avokadon. Skär köttet i stora kuber.
- Blanda ihop alla ingredienser till dressing. Det vill säga majonnäs, gräddfil, citronsaft, citronskal, dill, salt och peppar.
- Lägg ner alla grönsaker i en stor skål. Häll över dressingen och blanda väl.
Serveringstips
Passar fint ihop med fisk.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.