Varmrökt lax med sesambroccoli
Här kommer ett supergott och snabblagat recept för lata dagar. Broccolin fräses tillsammans med vitlök och får därefter ytterligare smak av japansk soja, sesamolja, chili och ingefära. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 st Röd chili
- 1 msk Riven ingefära
- 600 g Regnbågslax urtagen varmrökt
- 500 g Broccoli
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Sesamfrön torkade
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 0.5 dl Japansk sojasås EKO URTEKRAM
- 1 msk Honung
- 1 msk Sesamolja
Gör så här:
- Dela broccolin i små buketter och skiva stjälken. Finhacka vitlöken. Stek broccoli och vitlök i olja ca 4 minuter på medelvärme, vänd då och då.
- Blanda ihop soja, sesamolja, honung, riven ingefära och finhackad chili. Häll över broccolin och blanda väl. Strö över rostade sesamfrön innan servering.
- Servera broccolin till den varmrökta laxen.
Variationstips
Den varmrökta laxen kan byta ut mot öring, sik eller anna fisk efter tycke och smak.
Gillar
Kommentarer
-
Tack, låter smaskens, ska provas!
-
MUMS!
Detta smakar säkert utmärkt till mina olika bönburgare, zucchinibiffar m m. Den varmrökta laxen är jättegod men ack så dyr, blir mycket billigare med vego
-
Blir säkert precis lika gott till dina vegetariska alternativ Lovis😊👍🏻
-
Ser ju såå smakligt ut...och vi varmröker själva i rökpåse på grill eller i ugn.
Passar på när hel laxsida säljs till bra pris. Blir såå gott.
Tack för tips på tillbehör.
Ha det fint i livet Jessica
-
Hej. Tack för ett recept som låter jättesmarrigt. Va trevligt. Ha det så gott Jessica.
-
Bra tips Bella👍🏻 Jag har en vän som fiskar och då och då får jag delar av fångsten🙏🏻
önskar er alla en fin dag! -
Vi köper rökpåsar på nätet...och har även rökt kyckling och file'...men då måste man pensla med lite soja för fin färg tyckr jag.
Logga in för att skriva en kommentar.