Vegetarisk auberginegratäng med mozzarella och spenat
God söndag på er alla! Här kommer ett recept på en vegetarisk gratäng med aubergine, mozzarella, tomatsås och spenat. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 kruka Basilika, färsk
- 1 msk oregano
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 1 msk Salt
- 2 st Aubergine
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Lök gul,
- 3 msk Olivolja
- 200 g Spenat färsk
- 2 burk Tomater krossade konserv m lag
- 0.5 dl Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 250 g Mozzarella ost fett 20 %
- 1.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
Gör så här:
- Skiva auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och strö över saltet. Låt stå 40 minuter så att vätskan dras ur. Torka därefter av skivorna med hushållspapper. Ringla över olivolja och ställ in plåten ca 15 minuter i 200 graders ugn.
- Finhacka löken och fräs i olivolja tillsammans med pressad vitlök tills löken blir genomskinlig. Tillsätt därefter de krossade tomaterna, vinäger och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i ca 15 minuter. Hacka basilikabladen och tillsätt dessa. Rör runt och ta plattan från värmen.
- Stek spenatbladen som hastigast i en stekpanna med olivolja.
- Varva aubergine, tomatsås, skivad mozzarella, spenat och parmesan i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager tomatsås och toppa med riven parmesan. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Variationstips
Den färska spenaten kan bytas ut mot fryst. Tina då spenaten och pressa ur all vätska innan den tillsätts i gratängen.
Gillar
Kommentarer
-
Mums 😋👏👏kan bli veckans Vego.
Tack...och ha en skön söndag👍
Senast uppdaterad 1 mars 2020 12:35
-
Tack det samma Bella :D !
-
Nu har även jag skrivit ner receptet. Tack!
-
Tack så mycket Jessica.
Jag har utvärderat detta nu.
Luktade gott och smakade himmelskt. Jag var nästan i Italien.
Vi kommer dock inte att "förgrädda" aubergine nästa gång.Vår blev nästan ingenting kvar så vi skivade upp lite squash och varvade med. Stekte heller inte spenaten...blev perfekt ändå i ugnen.
En favorit som görs i repris i mitt kök.
-
Toppen Ulla
Tack för input Bella, ska testa att inte heller förgrädda nästa gång. Eller göra lite tjockare skivor👍🏻
-
Så tyckte vi...vill inte och" klaga" men vi har ju " bollat" recept förut.
Vi tyckte bara ett par moment var onödiga.
Vi ska snart göra den gratängen igen ...så god.😋👍
Senast uppdaterad 6 mars 2020 21:22
-
Tänker inte att ny input är klagan😊
Ser det som en möjlighet att göra receptet ännu bättre🙋🏼
Så bara fortsätt med detta, jag uppskattar det 🤗 -
Idag lagar jag din Laxgratäng med spenat och ost.
Älskar ugnsrätter...så enkelt och gott.
Önskar dig en härlig helg 😍
-
Tack detsamma Bella 🤗!
Logga in för att skriva en kommentar.