icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
7 november 2019 16:05
2

Vegetarisk färssoppa

fefd4617-17c5-4118-a7fe-7378ae3c8249.jpg

Här kommer ett recept på en soppa som funkar både med vegetariskt och animaliskt protein. Jag tycker det är gott att blanda ner en klick crème fraiche i sopptallriken. Det finns en hel del vegetariska alternativ, så välj det som passar dig bäst.  Du som är plusmedlem hittar som vanligt receptet här

Ingredienser till 4 portioner:        

 

  • 1 tsk Spiskummin

 

  • 1 msk Oregano

 

  • 1 msk Paprikapulver

 

  • 8 dl Vatten

 

  • 1 tsk Salt

 

  • 2 tsk Sambal Oelek

 

  • 500 g Vegofärs Anamma

 

  • 150 g Morot

 

  • 1 st Stjälkselleri

 

  • 1 klyfta(or) Vitlök

 

  • 2 msk Olivolja

 

  • 1 st Paprika grön

 

  • 2 msk Tomatpuré konc konserv

 

  • 400 g Tomater krossade konserv m lag

 

  • 300 g Potatis rå

 

  • 1 st Lök gul,

Gör så här:

  1. Finhacka gul lök och stek tillsammans med pressad vitlök i olivolja tills den blir lite mjuk.
  2. Tillsätt därefter grovriven morot och finhackad selleri. Stek ytterligare några minuter.
  3. Vänd ner färsen och låt steka till den får lite färg. Krydda med salt, sambal och tomatpuré.
  4. Hacka paprikan fint och häll ner i färsen. Fräs någon minut.
  5. Skala potatisen och skiva tunt. Tillsätt denna samt krossade tomater, vatten, paprikapulver, oregano och spiskummin. Låt soppan puttra ca 25 minuter, känn efter med en sticka så att potatisen är färdig.

Gillar

Kommentarer

  • 7 november 2019 20:54
    Bella50

    Wow...lät ju smarrigt. Det blir test nästa sopptillfälle. Tack Jessica 👏👏😃

  • 8 november 2019 13:11

    En god vardagsrätt och ett busenkelt recept :D

Logga in för att skriva en kommentar.