Vegetarisk färssoppa
Här kommer ett recept på en soppa som funkar både med vegetariskt och animaliskt protein. Jag tycker det är gott att blanda ner en klick crème fraiche i sopptallriken. Det finns en hel del vegetariska alternativ, så välj det som passar dig bäst. Du som är plusmedlem hittar som vanligt receptet här
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Spiskummin
- 1 msk Oregano
- 1 msk Paprikapulver
- 8 dl Vatten
- 1 tsk Salt
- 2 tsk Sambal Oelek
- 500 g Vegofärs Anamma
- 150 g Morot
- 1 st Stjälkselleri
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 msk Olivolja
- 1 st Paprika grön
- 2 msk Tomatpuré konc konserv
- 400 g Tomater krossade konserv m lag
- 300 g Potatis rå
- 1 st Lök gul,
Gör så här:
- Finhacka gul lök och stek tillsammans med pressad vitlök i olivolja tills den blir lite mjuk.
- Tillsätt därefter grovriven morot och finhackad selleri. Stek ytterligare några minuter.
- Vänd ner färsen och låt steka till den får lite färg. Krydda med salt, sambal och tomatpuré.
- Hacka paprikan fint och häll ner i färsen. Fräs någon minut.
- Skala potatisen och skiva tunt. Tillsätt denna samt krossade tomater, vatten, paprikapulver, oregano och spiskummin. Låt soppan puttra ca 25 minuter, känn efter med en sticka så att potatisen är färdig.
Gillar
Kommentarer
-
Wow...lät ju smarrigt. Det blir test nästa sopptillfälle. Tack Jessica 👏👏😃
-
En god vardagsrätt och ett busenkelt recept :D
Logga in för att skriva en kommentar.