Vegetarisk "köttfärssås" på linser
Blev bjuden på en vegetarisk "köttfärssås" gjord på linser häromdagen. Blev glatt överraskad! Såsen går snabbt att göra och serveras förslagsvis med antingen zucchininudlar, bönpasta eller shiratakinudlar. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 3 dl vatten
- 1 msk Torkad oregano
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 msk örtsalt
- 1.5 dl Belugalinser EKO URTEKRAM
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 500 g Tomater krossade konserv m lag
- 1 mellanstor(a) Morot
- 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ
- 600 g Zucchini / Squash
- 60 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 0.5 dl Olivolja
Gör så här:
- Hacka löken och pressa ner vitlöken i en kastrull. Lägg ner linser, örtsalt och häll på vattnet. Låt koka till linserna är mjuka och vattnet kokat bort.
- Riv moroten grovt och vänd ner denna, krossade tomater, chilisås och oregano i kastrullen. Låt småputtra ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skala zucchinin och gör till "pasta". Använd en grönsakssvarv, mandolin eller osthyvel. Servera tillsammans med linssåsen.
- Riv parmesanosten fint. Strö ovanpå såsen och ringla därefter över olivolja. Smaklig måltid!
Serveringstips
Med bönpasta, shiratakinudlar eller zucchinipasta
Gillar
Kommentarer
-
Jättegott med linssås, vi har det även i lasagne, moussaka, i tortillawraps m.m. Även gott att ha i en del röda linser som reder såsen om de kokas tillräckligt länge.
Logga in för att skriva en kommentar.