icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
8 mars 2021 18:08
4

Vegetariska biffar med fetaost och tomat

cfbc9bdb-4065-4cb9-a421-053f0ba08816.jpg

Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 1 nypa Salt
  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar
  • 0.5 msk Torkad oregano
  • 150 g Fetaost fett 16%
  • 500 g Tomat
  • 1 st Lök röd
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1.5 msk Chiafrön
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0.5 dl Persilja blad
  • 1.5 msk Kokosfett / Kokosolja

Gör så här:

  1. Hacka tomaterna fint. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg därefter i en bunke.
  2. Finhacka rödlöken. Vänd ner denna i bunken med tomater och smula ner fetaosten. Tillsätt därefter pressad vitlök, finhackad persilja, oregano, salt och peppa
  3. Blanda ner chiafrön och fiberhusk och låt därefter smeten svälla 10 minuter.
  4. Forma till små biffar och stek ca 4 minuter på varje sida.

Variationstips

Kokosoljan går att byta ut mot annan olja.

Serveringstips

Beroende på diet går biffarna bra att servera med antingen klyftpotatis, ris, eller quinoa. Alla alternativ är glutenfria. 

Gillar

Kommentarer

  • 9 mars 2021 10:56
    Bella50

    Älskar dina recept...detta ska provas redan idag...heartyes

    Har inte precis allt hemma ...men det får gå ändå.

     

    Senast uppdaterad 9 mars 2021 11:15

  • 13 mars 2021 14:57

    Har du hunnit prova än? OM du inte har husk och chiafröna hemma går det att byta ut mot mjöl av valfri sort. Du behöver bara justera mängden, vilken jag inte kan ge dig på rak arm smiley Det ska bli till en röra som går att trycka ut till biffar i järnet. Hoppas allt är bra med digyes

  • 13 mars 2021 16:12
    Bella50

    Halloj där Jessica.

    Jo, jag har testat dom...goda smaker men skulle velat ha lite mer tuggmotstånd.

    Nu improviserade jag lite med mängden tomat ( vi är bara 2 i hushållet... och ost...så det kan ha betydelse. 

    Fick till en bra smet som jag gjorde bollar av...tryckte till lite och stekte.  

    Ska nog vidareutveckla dessa med att addera något mer i grönsaksväg som ger mera bett i.

    Hoppas du har det gott i livet...

    Här får du en historia att le åt

    f84c1a33-291e-4298-96b9-1ef9904f51fc.jpeg

  • 13 mars 2021 18:23

    HAhaha, tack för storyn laugh

    Biffarna blir inte så tuggiga tack vare att det är chia och husk som binder. Men fortsätt experimentera! Helt säker på att du lyckas skapa det perfekta bettetyes

Logga in för att skriva en kommentar.