Vegetariska biffar med fetaost och tomat
Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Salt
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 0.5 msk Torkad oregano
- 150 g Fetaost fett 16%
- 500 g Tomat
- 1 st Lök röd
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1.5 msk Chiafrön
- 1 msk Fiberhusk
- 0.5 dl Persilja blad
- 1.5 msk Kokosfett / Kokosolja
Gör så här:
- Hacka tomaterna fint. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg därefter i en bunke.
- Finhacka rödlöken. Vänd ner denna i bunken med tomater och smula ner fetaosten. Tillsätt därefter pressad vitlök, finhackad persilja, oregano, salt och peppa
- Blanda ner chiafrön och fiberhusk och låt därefter smeten svälla 10 minuter.
- Forma till små biffar och stek ca 4 minuter på varje sida.
Variationstips
Kokosoljan går att byta ut mot annan olja.
Serveringstips
Beroende på diet går biffarna bra att servera med antingen klyftpotatis, ris, eller quinoa. Alla alternativ är glutenfria.
Gillar
Kommentarer
-
Älskar dina recept...detta ska provas redan idag...
Har inte precis allt hemma ...men det får gå ändå.
Senast uppdaterad 9 mars 2021 11:15
-
Har du hunnit prova än? OM du inte har husk och chiafröna hemma går det att byta ut mot mjöl av valfri sort. Du behöver bara justera mängden, vilken jag inte kan ge dig på rak arm
Det ska bli till en röra som går att trycka ut till biffar i järnet. Hoppas allt är bra med dig
-
Halloj där Jessica.
Jo, jag har testat dom...goda smaker men skulle velat ha lite mer tuggmotstånd.
Nu improviserade jag lite med mängden tomat ( vi är bara 2 i hushållet... och ost...så det kan ha betydelse.
Fick till en bra smet som jag gjorde bollar av...tryckte till lite och stekte.
Ska nog vidareutveckla dessa med att addera något mer i grönsaksväg som ger mera bett i.
Hoppas du har det gott i livet...
Här får du en historia att le åt
-
HAhaha, tack för storyn
Biffarna blir inte så tuggiga tack vare att det är chia och husk som binder. Men fortsätt experimentera! Helt säker på att du lyckas skapa det perfekta bettet
Logga in för att skriva en kommentar.