Vegetariskt: Linssoppa med kokosmjölk och curry
I dagarna tre har det snöat och stormat här i Malmö! Iskalla vindar som går rätt in i märgen. Längtar så efter värme och sol. I väntan på våren värmer jag mig med en linssoppa med smak av kokosmjölk, curry och lime. Jag stekte även kuber av halloumiost som jag toppade soppan med, men det kan såklart uteslutas om man inte äter mjölkprodukter. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 port:
1,5 dl Röda Linser
1,0 st Lök gul eller röd
200,0 gram Morot
1,0 st Paprika röd
0,5 st Squash
1,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja
1,0 msk Curry
1,0 msk Tomatpuré konc konserv
1,0 krm Cayennepeppar
4,0 dl Kokosmjölk
1,0 tärning(ar) Grönsaksbuljong
0,5 dl Vatten
1,0 st Lime
150,0 gram Halloumiost fett 22%
0,5 kruka Färsk koriander
1,0 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
1. Hacka löken och kärna ur paprikan och skär i små bitar. Skala morötter och squash och skär även dessa i små bitar.
2. Fräs grönsakerna i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, curry, cayennepeppar och tomatpuré. Fräs ca 5 minuter.
3. Blanda ner linser, kokosmjölk, buljongtärningen och pressa ner saften från limen. Låt koka ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
4. Tillsätt därefter vatten till önskad konsistens.
5. Skär halloumin i fyrkantiga bitar. Stek i torr panna. Toppa soppan med halloumi och hackad koriander.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.