icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Det här är min väg från mjuk överjäst vetebrödsdegmage till fast ojäst rågbrödsdegmage ;-)
8 juni 2010 08:10

Fänkålskryddad kotlett med senapssky

Ett litet middagstips idag också. Helgen bjöd på så lätta och goda rätter så jag vill gärna dela med mig. Jag hittade även detta recept på Allt om mat.

2 portioner

Skär 300 g potatis, 1 stor palsternacka och ett par morötter i stavar. Salta och peppra. Ringla lite lite olivolja över och blanda om. Stek dem i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

Stöt 1 tsk fänkål och blanda med nymald peppar och lite salt. Skär bort fett från en lagom mängd fläskkotletter utan ben (100-150 gram/person) och vänd dem i kryddblandningen. Stek i lite smör eller olja tills de är genomstekta. Ta upp dem ur pannan. Häll 0,5 dl vatten i pannan tillsammans med 1 msk fransk senap och 1 msk honung och rör om.

Servera med skivad tomat blandad med hackad gul lök.

Voilá!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.