icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Det här är min väg från mjuk överjäst vetebrödsdegmage till fast ojäst rågbrödsdegmage ;-)
2 juli 2010 11:22

Grahams-tekakor recept

Efter en liten förfrågan om receptet så lägger jag ut det till er alla. Det är från den underbara tidningen Hembakat.

Grahamstekakor

Ingredienser
50 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl sirap
1/2 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och blanda i mjölken, låt det bli 37 grader och häll det över jästen. Blanda i resten av ingredienserna. Knåda degen blank och smidig. Gärna i maskin ca 5 minuter

Låt degen jäsa i 40 minuter. Baka ut till 12 tekakor som du lägger på smord eller bakpappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30-40 min. Grädda i 225 grader ca 10-12 minuter. Pensla med varmt vatten och låt svalna.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.