icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Det här är min väg från mjuk överjäst vetebrödsdegmage till fast ojäst rågbrödsdegmage ;-)
14 juni 2010 13:40
4

Salt

Jag försöker dra ner på saltet. Dels har jag en ettåring som jag vill ska kunna äta samma saker som vi och dels tror jag vi får i oss allt för mycket salt.

Men i staplarna i matdagboken, vad är lagom nivå att hamna på?

Kommentarer

  • 14 juni 2010 16:22
    Ja, det har jag också undrat. Om du får något bra svar kan inte du skriva tillbaka i min gästbok så jag vet :) Tack! Kämpa på!
  • 14 juni 2010 18:51
    Svårt med salt, det finns ju dolt i så mycket. Jag läste någon gång att man i princip inte behöver salta på maten eftersom vi får i oss tillräckligt vid en normal kost ändå. Undantag om du svettas väldigt mycket vid träning eller om det är värmebölja. Men det är ju gott med salt:)
  • 14 juni 2010 22:25
    Ett hett tips är att sluta salta maten smaksätt använd fish-sås (thai style) istället. Då kan du samtidigt skippa buljongen och få i din naturliga smaker som inte är farliga för kroppen. Nu kommer förklaringen som är rätt äcklig, men men Fish-sås görs av fermenterad (jäst) ansjovis som sedan silas och man använder den i matlagning, den luktar och smakar apa, men i liten lagom mängd så framhäver den smaker i maten (på samma sätt som kemiskt glutamat gör) och den tillsätter även sälta.....
  • 15 juni 2010 13:30
    Ja saltar gör jag knappt längre. Och jag tror smaklökarna har vants vid det för jag känner direkt när något är väl salt, det kan vara sånt som jag ätit förut och inte reagerat på som jag nu kan vara hysteriskt salt. Bra tips om fisksåsen, sån har jag hemma i skåpet =)

Logga in för att skriva en kommentar.