icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
7 augusti 2012 20:06
6

LCHF - Dag 3

Hej alla matdagbokare! :) Idag mår jag mycket bättre. När jag vaknade var jag småskakig, som av ett blodsockerfall, men så fort jag fått i mig frukosten (ostscones) gick det över. Innan jag åt frukost ställde jag mig på vågen. Ja, det gör jag varje dag, fast jag säger till mig själv att min fettmängd faktiskt inte syns på siffrorna där nere vid fötterna, utan i spegeln. Nåväl, idag hatade jag inte vågen, för jag hade gått ner två kg sedan igår! Två hela kilo!!! Det är massor för mig som brukar gå ner 250 gram i månaden på sin höjd. Jag tittade i spegeln, för att se om vågen spelade mig ett spratt, men den talade sanning. En hel del plufsighet och svullen mage hade försvunnit. Ja, jag vet givetvis att jag inte blivit av med två kilo kroppsfett, men just svullenheten är jag väldigt glad att bli av med, även om den bara bestod av överflödig vätska jag dragit på mig i värmen. Jag har haft en del problem med att hålla nere kolhydratnivån. Mitt första misstag var att jag trodde att målet för kolhydraterna var att ligga under 20 energiprocent. Det klarade jag galant, men efter att läst andras bloggar och fler sidor på nätet, så förstod jag lite besviket att det var 20 gram kolhydrater per dag... Det skojar man inte bort! Det får man minsann kämpa för att hålla sig under. Jag har ökat mängden fett i maten och inhandlat både smör och vispgrädde för att få i mig tillräckligt. Jag hittade ett Low Carbbröd på Ica idag som bara innehöll 2,5 gram kolisar per skiva. Jag blev helt överlycklig, men en halvtimme efter den mackan svullnade min känsliga IBS-mage (ballongmage) upp. Glutenkänslig kanske? Mitt mål är att bli fri från gaser och uppsvälldhet, genom att hitta en kost som passar mig. Jag håller tummarna för att LCHF är svaret på min dröm!

Kommentarer

  • 7 augusti 2012 20:11
    hej! välkommen till LCHF världen. jag och min sambo har ätit LCHF i 4år lite drygt.. vi äter MAX 30g kolhydrater/dag var,inte det minsta kämpigt. kolla min blogg för att se vad vi ätit idag. lycka till...kram
  • 7 augusti 2012 22:17
    Tackar så mycket allihop! :) Kram
  • 8 augusti 2012 10:16
    Prova att baka bröd på ägg, ost, fibehusk och sesamfrö. Inga spannmål som kan göra din maga olydig :)))))
  • 8 augusti 2012 10:18
    Ingredienser: 1 msk fiberhusk 2 dl skalade sesamfrön 1 tsk bakpulver 2 dl riven ost 3 ägg Gör så här Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
  • 8 augusti 2012 10:22
    Det ska jag göra, Mianesen! Jag ska ner och träna nu efter frukost, men sen ska jag ge mig på ett bak. Jag har några ostscones gjorda på mandelmjöl i frysen också att ta till, men jag är ju inte riktigt överförtjust i smaken... Men allt är väl en vanesak. 39 år med glutenbröd sätter sina spår, både på smaklökar och mage. :)
  • 8 augusti 2012 10:24
    Åh, tack för receptet och ditt engagemang! :) Då ser jag att jag ska handla skalade sesamfrön på väg hem från gymmet! Tusen tack än en gång! :)

Logga in för att skriva en kommentar.