icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en "tjej" på dryga 50 år, usch det lät gammalt tycker jag. Men tyvärr dagens sanning.
I snart 10 år har jag varit sjuk och inte kunnat arbeta över huvud taget.
"Diagnosen" som jag levt med har varit. Idiopatisk hypersomni. Vilket betyder, för stort sömnbehov utan känd orsak.
I maj 2010 läste min mamma en artikel i Allers om en tjej som var extremt trött och en massa andra symtom som även jag haft under årens lopp. Hon hade fått konstaterat, via ett salivprov, att binjurarna var i väldigt dåligt skick.
Jag tänkte direkt att jag måste lämna ett prov.
I augusti fick jag komma till en läkare som trodde på dessa prover. Jag hade väldigt dåliga binjurar. Fick böjra äta hydrokortison. Efter tre veckor hade jag slutat med min medicin som hade gjort så jag kunde vara vaken i många år. Även medicinen mot värken slutade jag med. Det går långsamt men det går åt rätt håll.
Jag har däremot fått ett nytt problem. Vikten!!!!!! En metod som min läkare vill att jag ska prova är LCHF.
I dag har jag börjat mina första staplande steg på denna "diet". Känns som jag har hundra frågor. Men det löser sig nog på resans gång.
10 februari 2011 07:51
4

Dag 3

Tredje dagen med LCHF mat. Det går riktigt bra. Tycker jag :) I dag till frukost åt jag Low Cab bröd som jag köpte i går. Det var helt ok. Men jag blev inte helt mätt. Fick även äta en halv burk keso. Jag fick ner kolhydraterna rejält. Det känns som keso kommer bli en favorit för mig. Ni som vet. Keso är väl bra att äta????

Kommentarer

  • 10 februari 2011 07:54
    För lite fett för mig ;-). Tänk på att försöka få i dig extra fett någon annanstans ifrån, det behövs en hel del om du ska hålla dig mätt.
  • 10 februari 2011 07:55
    Ok. Har du något bra förslag vad jag kan lägga till?
  • 10 februari 2011 07:57
    Ägg, majonnäs, kokosfett i kaffe/té... eller så äter du vanlig mat även till frulle om du kan tänka dig det! Varning för köpt "Low carb"-bröd: vet ju inte vilken sort du valde men ofta är det alldeles för mycket både kolisar, tillsatser och skräp i sådant. Att göra själv är säkrare. Lycka till!
  • 10 februari 2011 08:02
    Tack. Då vet jag lite mer :) Det här känns som en hel vetenskap för mig. Har tusen frågor.

Logga in för att skriva en kommentar.