icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig hela mitt liv.
Det är inte jättemycket egentligen. Tja, 10 kg är väl en del. Mullig har alltid varit ett sätt att beskriva mig.
Trots att jag är lång.
Trots att jag rör på mig.
Trots att jag är glutenintollerant... Jag vet hur det känns när doktorerna tittar på mig lite konstigt, när de inser att jag kollar om jag är glutenintollerant. Hur det säger att jag är väldigt "välnärd" för att vara det.
De som har glutenintollerans brukar nämligen vara väldigt smala pga att de tar upp så lite av allt gluten som kommer ner i våra tarmar.

Men jag fruktar inte.
Min mamma och jag har alltid kämpat lite tillsammans, och ju mer hon vill få en engagerad - tja, ju mer vill man ju streta emot. Hon är ju min mamma. Säger hon att jag borde låta bli att ta den där extra lilla portionen av potatisklyftor så är det klart att jag skall ha den, och njuta av den högljutt.

Men nu har jag flyttat ut och inser mer än någonsin hur viktigt det är att äta rätt och må bra.
Och inte bara det, utan att se bra ut. Jag är inte ett dugg ytlig. MEN jag vill se bra ut, för tycket JAG att jag ser bra ut, så MÅR jag bra. Och DET är som sagt det viktigaste.

Så alla ni där ute som känner som jag.
Kämpa på. För vi kan klara det!
24 maj 2013 14:32
4

Chipssug...+ Recept på kycklingröra

Varför är chips så gott?! Jag har varit i princip immun, men nu cyklade jag in till stan för att handla och blev grymt sugen efter den träningen på 1 timma! Så köpte med mig en påse, men hoppas kunna låta bli att äta hela! Annars har jag skött mig. Åt tomatsoppa med köttbullar och färsk basilika (lägger upp en bild!) till frukost eftersom jag vaknade halv 9 och skulle vänta enligt min 6-18 diet med att äta först till efter 10. Det blir så tidigt att sluta annars! Och vi äter sent på fredagar. Varm mat mättar bättre och jag var vrålhungrig så gjorde en snabb tomatsoppa som jag visste skulle göra mig rejält mätt. Nu käkar jag min typiska currykycklingröra som är populäraste maten jag lagar i familjen. Vi brukar ha den till bakpotatis men idag blir det med bara persilja. Ät den gärna med en massa goda grönsaker, det är minst lika gott och mättande. Är inte så jättehungrig just nu dock. Röran är supergod (se bilden!) och så enkel att göra! Jag brukar laga på en höft och smakar av, men ungefär så här skulle receptet vara (till typ 4 pers): 4 stora kycklingfiléer 3 msk curry 1 msk chillikrydda Lite salt och peppar 1-2 msk rapsolja/smör 1-2 vitlökar 1/2 gullök 3 dl crème fraîche Du börjar med att tina filéerna om de har varit frysta. Det brukar ta ett par timmar, och även om man inte ska så har jag värmt upp mina lite på defrost i micron då det har krisat sig. Skär kycklingen i kuber, ca 3x3 cm. Hacka och stek vitlöken och gullöken i stekpanna med rapsolja eller smör. När de har fått färg häller du i den skurna kycklingen. Stek tills kycklingen blivit helt vit, ca 15 minuter, på lagom värme. Inte på högsta, då bränner du den! :) Sedan häller du i curryn (om du vill ha lite mildare, ta bara 2 msk) och chilin (valfritt). Salta och peppra efter smak. Rör om väl och stek tills kycklingen har fått en härligt guldig färg. Häll upp på en bricka eller ett stort fat och låt svalna i ca 15 minuter. Rör om då och då så går det lite fortare. När kyckling är näst intill kall (ljummen går också bra) häller du upp den i en stor serveringsskål och häller i crème fraîchen. Rör om väl! Färgen blir härligt gul :) Ställ in i kylskåpet i minst 15 minuter.. Det är riktigt gott med bakad potatis och smör eller bara en härligt färgglad sallad. NJUT!

Kommentarer

  • 24 maj 2013 14:33
    Härligt recept! Låter jättegott!
  • 24 maj 2013 14:41
    Det är det verkligen! Nu fick jag upp bilden också :)
  • 24 maj 2013 14:43
    Vilken härlig färg! Det ser lika gott ut som det lät på beskrivningen! :-)
  • 24 maj 2013 19:02
    Rogann
    Mums ser jätte gott ut

Logga in för att skriva en kommentar.