icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig hela mitt liv.
Det är inte jättemycket egentligen. Tja, 10 kg är väl en del. Mullig har alltid varit ett sätt att beskriva mig.
Trots att jag är lång.
Trots att jag rör på mig.
Trots att jag är glutenintollerant... Jag vet hur det känns när doktorerna tittar på mig lite konstigt, när de inser att jag kollar om jag är glutenintollerant. Hur det säger att jag är väldigt "välnärd" för att vara det.
De som har glutenintollerans brukar nämligen vara väldigt smala pga att de tar upp så lite av allt gluten som kommer ner i våra tarmar.

Men jag fruktar inte.
Min mamma och jag har alltid kämpat lite tillsammans, och ju mer hon vill få en engagerad - tja, ju mer vill man ju streta emot. Hon är ju min mamma. Säger hon att jag borde låta bli att ta den där extra lilla portionen av potatisklyftor så är det klart att jag skall ha den, och njuta av den högljutt.

Men nu har jag flyttat ut och inser mer än någonsin hur viktigt det är att äta rätt och må bra.
Och inte bara det, utan att se bra ut. Jag är inte ett dugg ytlig. MEN jag vill se bra ut, för tycket JAG att jag ser bra ut, så MÅR jag bra. Och DET är som sagt det viktigaste.

Så alla ni där ute som känner som jag.
Kämpa på. För vi kan klara det!
6 februari 2013 10:06
1

Recept på lätt ananaspaj

Hejsan! Ville göra något gott och lite annorlunda till frukst idag, så jag bestämde mig för en lättversion av ananaspaj. Här är mitt nypåhittade recept. Blev jättegott! ANANASPAJ: ca 320 kcal INGREDIENSER (1 portion): 2 dl skuren ananas, i kuber 0.5 dl havregryn 1 msk kokos 15 g smör 2 msk vispad mellangrädde eller lättyoughurt GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 C. Ta fram en liten pajform eller eventuellt ungstålig keramikskål. Skär ananasen och mät upp till 2 dl. Lägg i botten på formen. Strö sedan över havregrynen, jämt fördelat så det täcker ananasen. Skär ca 15 g smör (jag använde en osthyvel för att få tunt, blev ca två tunna skivor) och bryt av och fördela över havregrynen. Häll över en mataked kokosflingor och sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills det börjar lukta gudomligt och havregrynen fått lite färg. Servera med grädde eller lättyoghurt! NJUT. Den är varm, så det mättar perfekt, och väldigt söt utan socker eller annat. Havregrynen väger upp fint. Skitgott!

Kommentarer

  • 6 februari 2013 15:51
    acki
    låter jättegott skall pröva i morgon...tack hälsningar Acki

Logga in för att skriva en kommentar.