icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en onoff person. Antingen så motionerar jag järnet eller så är det ingenting. Sista året har det varit ingenting och det har lett till katastrof. Nu ska jag ta tag i livet igen och har idag börjat prova något jag aldrig trodde jag skulle prova och det är LCHF. Min stora svaghet är kosten.
21 februari 2011 14:38
10

Vad har jag ätit?

Var ute med mina kollegor idag på lunchen. Det är lite knivigt ibland att få ihop det men jag valde en pumpasoppa. Det var det enklaste om jag inte skulle ta en sallad. Men eftersom jag fryser så himla mycket så ville jag ha något varmt. Det var nog mycket grädde i för den var väldigt mättande. Sen var det en bit fläsk i. Jag åt inget bröd. Kändes som ett ganska lyckat koncept trots allt. Lite lite tuggande kanske. Men när jag ska lägga in det i matdagboken blir det problem. Jag låter helt enkelt bli och låtsas som om det var en ok måltid. Började morgonen med veckans tennislektion. Det var kul idag och mycket springande. Känns som om det börjar släppa lite. Det är ju med tennis som med viktminskning, utvecklingen går i platåer. Men jag börjar bli en hejare framme på nät. Då blir det många rusher också, det gillar jag.

Kommentarer

  • 21 februari 2011 15:54
    Lätt jätte gott synd man andvänder pumpa så sällan
  • 21 februari 2011 15:59
    pumpasoppa... gott?
  • 21 februari 2011 16:03
    butter nutt är en favorit. Försöker odla den på kolonin
  • 21 februari 2011 16:24
    Linni - Den var oerhört god, mustig och smarrig. Härligt att kunna odla själv, MM
  • 21 februari 2011 16:32
    vad har man i en pumpasoppa?
  • 21 februari 2011 16:36
    Pumpa- och fänkålsoppa med ljummen sallad Antal portioner: 4 Färdigt på: 35 min Pumpa- och fänkålsoppa: 11 st schalottenlök 20 g osaltat smör 1 st stjärnanis 350 g pumpa (skalad) 2 st fänkål 6 dl mjölk 2 dl grädde 1 st apelsin, saften 1 st citron, saften 0.5 knippe gräslök Ljummen sallad: 200 g trattkantareller 200 g pumpa (skalad) 2 st äpplen 300 g varmrökt fläsk 20 g babyspenat 20 g pumpafrön (rostade) smör eller olja att steka i Gör så här 1. Finhacka schalottenlöken och sautera i smör. Skär ner pumpaköttet och fänkålen i mindre bitar och tillsätt tillsammans med stjärnanis i kastrullen. Sautera någon minut. 2. Tillsätt mjölk, grädde och apelsinjuicen och låt koka 15 minuter. 3. Lyft stjärnanisen ur soppan och mixa den slät. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Syra soppan med lite citronjuice. 4. Vid servering mixas soppan luftig med lite kall mjölk. Strö finhackad gräslök ovanpå. 5. Ljummen sallad: Stek trattkantarellerna i smöret några minuter. Skär pumpan i mindre tärningar och rosta med lite olja till fin färg. 6. Skala äpplet och skär det i fina skivor. Skiva och stek fläsket i torr stekpanna. Vid servering värms fläsket i ugnen. 7. Värm svampen, pumpan, äppelskivorna och spenaten i lite smör eller olja så att det blir ljummet. Salta och peppra. 8. Servera salladen vid sidan av soppan och strö rostade pumpafrön ovanpå.
  • 21 februari 2011 16:39
    Jag missade ta bort mjölken och äpplet på orginalet*L* men det är ju bara utesluta och ersätta med annat lämpligt
  • 21 februari 2011 16:41
    tack, låter urgott
  • 21 februari 2011 16:42
    Låter spännande!
  • 21 februari 2011 16:47
    Den är super god

Logga in för att skriva en kommentar.