Vad har jag ätit?
Kommentarer
-
Lätt jätte gott synd man andvänder pumpa så sällan
-
pumpasoppa... gott?
-
butter nutt är en favorit. Försöker odla den på kolonin
-
Linni - Den var oerhört god, mustig och smarrig. Härligt att kunna odla själv, MM
-
vad har man i en pumpasoppa?
-
Pumpa- och fänkålsoppa med ljummen sallad Antal portioner: 4 Färdigt på: 35 min Pumpa- och fänkålsoppa: 11 st schalottenlök 20 g osaltat smör 1 st stjärnanis 350 g pumpa (skalad) 2 st fänkål 6 dl mjölk 2 dl grädde 1 st apelsin, saften 1 st citron, saften 0.5 knippe gräslök Ljummen sallad: 200 g trattkantareller 200 g pumpa (skalad) 2 st äpplen 300 g varmrökt fläsk 20 g babyspenat 20 g pumpafrön (rostade) smör eller olja att steka i Gör så här 1. Finhacka schalottenlöken och sautera i smör. Skär ner pumpaköttet och fänkålen i mindre bitar och tillsätt tillsammans med stjärnanis i kastrullen. Sautera någon minut. 2. Tillsätt mjölk, grädde och apelsinjuicen och låt koka 15 minuter. 3. Lyft stjärnanisen ur soppan och mixa den slät. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Syra soppan med lite citronjuice. 4. Vid servering mixas soppan luftig med lite kall mjölk. Strö finhackad gräslök ovanpå. 5. Ljummen sallad: Stek trattkantarellerna i smöret några minuter. Skär pumpan i mindre tärningar och rosta med lite olja till fin färg. 6. Skala äpplet och skär det i fina skivor. Skiva och stek fläsket i torr stekpanna. Vid servering värms fläsket i ugnen. 7. Värm svampen, pumpan, äppelskivorna och spenaten i lite smör eller olja så att det blir ljummet. Salta och peppra. 8. Servera salladen vid sidan av soppan och strö rostade pumpafrön ovanpå.
-
Jag missade ta bort mjölken och äpplet på orginalet*L* men det är ju bara utesluta och ersätta med annat lämpligt
-
tack, låter urgott
-
Låter spännande!
-
Den är super god
Logga in för att skriva en kommentar.