Anna Skippers nyttiga pepparkakor
Hej igen! Bifogar receptet här utifall att någon blev sugen på att testa! Vet dock inte hur "nyttiga" dem är men kanske en bråkdel mindre onyttiga än om man bakat dem på vanligt vitt mjöl???
Anna Skippers nyttiga pepparkakor med Rosenrot
1 1/2 dl mörk sirap
3 dl råsocker
200 g ekologisk smör
1 1/2 dl ekologisk vispgrädde
1,5 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
1/2 msk malda nejlikor
1/2 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
½ liten flaska cederolja
5 kapslar Rosenrot Plus (kan uteslutas)
Ca 10 dl dinkelsikt (köp gärna ett stenmalet dinkelmjöl som ger mera näringsämnen och smak)
Häll sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
Värm på låg värme och rör hela tiden tills alla ingredienser smält samman.
Tillsätt grädde och kryddor och rör om.
Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner det i smeten.
Tillsätt resten av mjölet, öppna rosenrot kapslarna och häll i rosenroten.
Arbeta samman degen noga och låt den vila över natten i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och mät ut kakorna med mått eller skär ut med kniv.
Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Låt kakorna svalna på plåten. Dekorera med glasyr om så önskas.
Degen är hållbar i ca 3 dagar i kylen.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.