Kalorier i grytor/såser
Kommentarer
-
Mät, väg och räkna ut kalorier för allt du lägger i grytan. När den är klar vägen du slutresultatet och delar antalet ingående kalorier i vikten på slutprodukten. Om du vägt den färdiga grytan i gram så får du kcal per gram som du sedan lätt multiplicerar med vikten på det du äter för att få mängden kalorier. Den färdiga maträtten väger mindre än de ingredienser du stoppar i den eftersom vatten avdunstar när du lagar maten. Det påverkar vikten av maten, men inte kaloriinnehållet.
-
Dock skulle jag vilja veta vad det blir per 100g... Det verkar försvåra det hela.
-
det beror på hur mycket det väger väger den färdiga grytan 800g är det ju bara att dela i 8 så får man kcal/hg men väger grytan 1276 gram är det enklast att dela maten/1276x100 för att få kcal/hg om du förstår min förklaring. ett annat alternativ är att mäta det i litermått, det kan vara enklare ibland. särskilt i mixade soppor.
-
Väg allt o beräkna kalorierna. efter tillagning väg allt o dela i antal portioner. dela totala mängden kalorier med antal portioner
-
Tack så jättemycket! :D Nu ska jag nog fixa det. Och det där med litermått vart smart, ska lägga det på minnet!
Logga in för att skriva en kommentar.