icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
UTFORSKA EN POSITIV, KÄRLEKSFULL KANAL OM MAT, VETENSKAP, UFO, INTERVJUER, MEDITATION
http://www.suprememastertv.com/se/



www.suprememastertv.com
27 juni 2012 08:41

För mycket kött ökar risk för stroke

Aftonbladet Nyheter Senaste nytt Publicerad: 2012-06-27 Stockholm. Proteinrik kost med lite kolhydrater ökar risken för hjärtsjukdom och stroke, visar en ny svensk-amerikansk studie som Dagens Nyheter och Upsala Nya tidning tagit del av. [FET]Forskare [/FET]vid Karolinska Institutet och Harvarduniversitetet har följt 43 000 kvinnor i Uppsalaregionen i 16 år i en av de största vetenskapliga undersökningarna hittills av lågkolhydratdieters långsiktiga effekter. 1 270 av kvinnorna drabbades av hjärtinfarkt eller stroke och risken att insjukna ökade i takt med att de höll igen på kolhydrater och åt mer protein. [FET]Hög andel växtprotein i maten var mindre skadligt än hög andel djurprotein.[/FET] Som ett exempel nämns att en minskning med kolhydratintaget med 20 gram - ungefär en småfranska - och en ökning av proteinintaget med 5 gram - ungefär ett kokt ägg - ökade risken för hjärt-kärlsjukdom med fem procent. Studien har gjorts mot bakgrund av populära dietprogram som Atkins-modellen och rönen publiceras i British Medical Journal.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.