icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
UTFORSKA EN POSITIV, KÄRLEKSFULL KANAL OM MAT, VETENSKAP, UFO, INTERVJUER, MEDITATION
http://www.suprememastertv.com/se/



www.suprememastertv.com
1 april 2011 15:23

Forts, recension Kinastudien

Nästa fråga blev då om dessa rön kan generaliseras ytterligare till ännu fler cancerformer och cancerframkallande ämnen? En annan forskargrupp i USA arbetade på bröstcancer hos råttor. Deras resultat visade att ökat intag av kasein befrämjade utvecklingen av bröstcancer. De fann bl.a. att ett högre kaseinintag: • befrämjar bröstcancer hos råttor som utsatts för två cancerogener: 7,12-dimethybenz(a)anthracene (DBMA) och N-nitroso-methylurea (NMU). • verkar genom samma feminina hormonsystem som verkar hos människan Campbell ger fyra skäl till varför dessa rön även är relevanta för oss människor: för det första har råttor och människor nästan ett identiskt behov av protein. För det andra, protein verkar i människan praktiskt taget på samma sätt som hos råttor. För det tredje, mängden protein som orsakar tumörtillväxt är samma andel som människor konsumerar. Och för det fjärde, initieringen av cancer är betydligt mindre viktig än promotionen. Detta beror på att vi hela tiden utsätts för cancerogener, men huruvida de leder till tumörtillväxt beror på promotionen eller dess avsaknad. Även om Campbell själv var övertygad om att ett ökat kaseinintag kan fungera som promotor, var resultaten exceptionellt provocerande och fick utstå häftig kritik. Campbell gick vidare för att bredda forskningen ytterligare med frågeställningar som vilken effekt hade andra näringsämnen på cancer och hur interagerade de med olika cancerogener och olika organ? Kunde effekten av andra näringsämnen, cancerogener eller organ ta ut varandra, eller kunde man hitta fler samband? Skulle promotionen fortsätta att vara reversibel, så att cancern kunde kontrolleras, t.o.m. botas, helt enkelt genom att minska intaget av promotorer i kosten och/eller öka intaget av antipromotorer i kosten? Campbell och hans medarbetare utförde flera studier för att få svar på dessa frågor, bl.a. på olika näringsämnen, fiskprotein, matfett och antioxidanter.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.