icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
UTFORSKA EN POSITIV, KÄRLEKSFULL KANAL OM MAT, VETENSKAP, UFO, INTERVJUER, MEDITATION
http://www.suprememastertv.com/se/



www.suprememastertv.com
6 augusti 2011 09:50

Kaliumrik kost kan skydda mot stroke

Personer som äter en kaliumrik kost drabbas i mindre utsträckning av den vanligaste formen av stroke, enligt en ny studie som publiceras i facktidskriften Stroke, skriver Uppsala Nya Tidnining idag. – Vi ser ett tydligt samband mellan ökat intag av kaliumrik mat och sänkt risk för hjärninfarkt. Det behövs dock fler studier för att säkert hitta ett orsakssamband, säger forskaren Susanna Larsson vid Institutionen för miljömedicin på Karolinska institutet. Läs boken The China Study tycker jag. Forskning är en livsstil. Jag har jobbat på Radiumhemmet med cancerforskning. Kaliumrik kost är samma som vegetarisk kost. Näringstabell: exempel på livsmedel med hög procent av RDI Kalium (K) Procent av RDI vid 100 gram > 60 % av RDI Gurkmeja (97 %) 30 - 60 % av RDI Nypon (52 %), Sojabönor (55 %), Bruna bönor (34 %), Röda bönor (32 %), Vita bönor (49 %), Mungbönor (34 %), Ärtor (35 %), Vetegroddar (34 %), Sötmandel (33 %), Solrosfrön (49 %) 8 – 30 % av RDI Grönkål (17 %), Broccoli (11 %), Blomkål (9 %), Vitkål (9 %), Rödkål (9 %), Brysselkål (13 %), Spenat (12 %), Kronärtskocka (11 %),

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.