icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
UTFORSKA EN POSITIV, KÄRLEKSFULL KANAL OM MAT, VETENSKAP, UFO, INTERVJUER, MEDITATION
http://www.suprememastertv.com/se/



www.suprememastertv.com
14 februari 2013 09:09
3

Köttindustrin som vegetarianer slipper ha kontakt med. Skönt!

Hästköttet i lasagnen ska motas tillbaka – via tusentals dna-tester. Det är årligen 9 000 färre hästar som går till slakt än vad som enligt beräkningar dör i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Nu vill Skånes länsstyrelse undersöka vart hästarna tar vägen. Siffrorna kommer från en kartläggning som hästnäringen, LRF och myndigheter har gjort. Mängder av hästar från USA, som slaktats i Kanada och Mexiko, blir kött i Europas matfabriker. Där hamnar kanske också svenska hästar. Den finländska livsmedelskoncernen Saarioinens slakteri i Jyväskylä misstänks för mångårigt fusk. Åtal har väckts mot slakteriet och en underleverantör som tros ha blandat nöttarmar i djurfoder under nästan tio års tid. Tarmarna borde ha förstörts genom att bränna dem, eftersom de anses utgöra en risk för BSE-smitta, som orsakar galna ko-sjukan.

Kommentarer

  • 14 februari 2013 10:11
    pjonsson
    Rent krasst så är väl hästkött ett av de "bättre kött" man kan äta 8om man väljer att äta kött alltså)? Hästar föds i regel inte upp för att bli mat, lever ett "gott" liv med mycket motion, utevistelse och bra foder. Värt att tänka på!
  • 14 februari 2013 11:17
    Friska hästar slaktas inte. Bara gamla och sjuka. Det är inte bara svenska hästar utan amerikanska och mexikanska och rumänska och hästar från hela europa. Ingen koll på antibiotika och sjukdomar. Värt att tänka på eller hur!
  • 14 februari 2013 11:56
    pjonsson
    Absolut värt att tänka på :D!

Logga in för att skriva en kommentar.