Ny forskning: Grillat kött ger diabetes
Kommentarer
-
Ja det egentligen finns även forskning som bevisat att rawfood är det absolut bästa för kroppen. Men vi har en lång väg kvar att komma till att äta raw food. Läs "lev utan smärta" med Harvey Diamond eller "Grönt för livet" med Viktoria Boutenko. Jag har själv en bra bit kvar tills jag klarar den kosten, men den förespråkar kokosfett o naturliga råvaror, jag tror på det men behöver vänja mig långsamt. Jag brukar äta raw food någon dag i veckan hittills. Kan tipsa om boken "pigg o glad med Raw food" Vibeke Amdisen, kanongott! Kram på dig, Sandra
-
[KURSIV]"Daily Express hänvisar även till en annan studie från förra året som visade att om man åt 50 gram rökt eller saltat rött kött, exempelvis en korv eller två skivor bacon, varje dag, ökade risken för att få typ 2-diabetes med 51 procent."[/KURSIV] De nämner [FET]rökt rött kött[/FET]. Nu är inte jag fullständigt påläst om olika typer av kött - jag hoppas dock att detta ej inkluderar vanlig rökt skinka? Skinka, kokt som rökt, har jag tidigt fått höra skall vara ofarligt att förtära, särskilt i viktminskningssyfte. De flesta dagar blir det ett par rökta skinkskivor på sidan av bara för den goda smakens skull. Någon som är insatt i köttsorter får gärna bekräfta för mig att hederlig ICAhyllsfunnen rökt skinka är ofarlig att småsmaka av på daglig basis. Intressant blogginlägg för övrigt!
-
Ja, jag känner en kille som opererat bort hela tjocktarmen, (inte cancer) då fick han diarré 20 gånger per dag. Han åt Living Food och vetegräsjuice i 10 dagar och han blev som en ny människa. Diarrén försvann. Själv gick jag ner 6 kg på den tiden och min man blev frisk från något som var helt handikappande. Sänkan var 90 och gick ner till normalt på en månad. Han blev pigg på 5 dagar och har varit frisk sen dess. Himla bra med Raw, Living food, enligt min egen erfarenhet. Boutenko blev ju också frisk. Jag ska låna böckerna på bilioteket idag! Tack för tips!
-
Kanon att jag kunde hjälpa till. Jag har en plan med det, jag ska äta lchf o raw food blandat tills jag gått ner helt i vikt. Sen efter det så tänkte jag fasa över mer o mer till raw food. Det behövs lite invänjning märker jag, jag saknar "skräpmaten" lite för mkt fortfarande men kan tänka mig att sakta men säkert vänja av mig. Tack vare att jag är glutenallergisk så har jag fått vänja av mig från det redan sen ca 3 år tillbaka. Nu när jag började med lchf så försvann sockret i o med det. Så det går åt rätt håll. ;) Kram sandra
-
Apropå skinkätande på daglig basis: "Natriumnitrit är en livsmedelstillsats som förekommer i en hel del produkter på marknaden och identifieras i ingrediensförteckningen som E250. ... Natriumnitrit finns enbart som tillsats i ren form men kan även bildas ur natriumnitrat som förekommer rikligt i t.ex. spenat och rödbetor. Dess användningsområde är framför allt ur säkerhetssynpunkt för att inte matförgiftingsbakterien Clostridium botulinum skall kunna tillväxa i produkten men den utnyttjas även som färggivare. ... ... kan redan här nämna i korthet att dess användningsområde är charkvaror så som bacon, korvar, leverpastej, rökt och kokt skinka, rökt kött och fisk av olika slag och andra blandprodukter som exempelvis blodpudding, sylta och pölsa. Med andra ord de flesta köttvaror som på ett eller annat sätt processats och vacuumförpackats (i vacuum trivs C. botulinum som är en anaerob bakterie och alltså inte gillar syre). ... Starkaste kopplingen till cancer gäller kolorektal cancer men teorier om fler cancerformer förekommer, bl.a lungcancer, magsäckscancer, cancer i matstrupen (esofagus) och prostatacancer. ... Denna bildning sker även vid icke-processat kött men i mindre mängd och samma rapport ger rådet om att högst konsumera 500 gram kött per vecka samtidigt som man alltså rekommenderas att i minsta möjliga mån konsumera processade köttprodukter. ... Fler livsmedelstillsatser diskuteras även ur hälsosynpunkt, t.ex. smakförstärkare som mononatriumglutamat, diverse sötningsmedel, färgämnen m.m. men starkast evidens anser jag att just E250 har. Här finns trots allt en omfattande vetenskaplig grund att stå på och även samlad vetenskaplig expertis ger rådet om att undvika konsumtion av detta." källa: [LANK]http://traningslara.se/e250-ett-tillsatsamne-att-se-upp-med-del-1/[/LANK] Jag klippte ner artikeln, läs den i sin helhet. Även del 2. Det är den värd.
Logga in för att skriva en kommentar.