Smittat kött kallas tillbaka. Vad gör man sen med det? Eldar upp det?
Kommentarer
-
Självklart eldar man upp det. Hur tänker du annars att man skulle göra?
-
Tycker du att det verkar sunt, rätt och riktigt? Vet du hur grisarna föds upp i Danmark?
-
Vad menar du annars att man skall göra med smittat kött?? Att uppfödningen suger förändrar ju inte faktum i den text du refererar till. Smittat kött är farligt. Bränns.
-
Jag anser att man inte ska föda upp djur till mat, för djur är inte mat. djur är levande kännande intelligenta varelser som inte gör oss något ont, tvärtom, dom är till stor glädje och sällskap för mänskligheten. Det är inte bara salmonella som sprids av plågade djur. I Storbritannien eldade man upp 6 miljoner kossor för några år sedan. Inte för att dom var sjuka, utan för att dom kunde vara sjuka. Varför, jo för att man gett dem andra döda djur till mat. Allt för att snabbt tjäna pengar, det är girigheten och snålheten som ligger bakom dessa fatala beslut. Vi får betala för djurens lidande med sjukdomar och framför allt med växthuseffekten. Alternativet är vegetarisk mat.
-
*s* Du behöver inte banka mig i huvudet med självklarheter som alla känner till (Mad cow disease, mycket allmänt känt...). Sakfrågan här verkade vara att du tyckte det var märkligt/fel att bränna sjukt kött. Men det var tydligen inte det du ville diskutera eller ens undrade över... Jag tycker inte att köttuppfödning är principiellt fel, men håller för den sakens skull inte med om hur det idag på många ställen sköts.
-
Jag tycker det är fel att föda upp djur som ändå riskerar att eldas upp och dessutom är det fatalt för klimatet. 50 % av klimatförändringarna skulle försvinna om man slutar föda upp djur. Enligt Worldwatch Institute. Och enligt många forskare, men de publiceras inte för sådana saker vill inte allmänheten veta.
Logga in för att skriva en kommentar.