icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
19 maj 2011 08:06

Konferens - hur ska det gå?

Det alltid lite knixigt med maten när man är på konferens, tycker jag. Om det är buffé är det ju inga större problem så länge det handlar om bra mat, bara att måtta med ögonen, men om det är mat som serveras på tallrik blir det alltid lite svårare. Jag brukar försöka tänka i decilitrar eller knuten näve/handflata. Har inga större problem att avstå dessert, kakor och andra bakverk, det är verkligen inget jag går igång på. Värre är det med choklad, men det är ju sällan det ligger en chokladkaka på desserttallriken. Annars är temat för konferensen hälsa. Då får man ju hoppas att de tänkt till även när det gäller maten. Vi startar inte förrän 11.30 (med lunch) och det som är så praktiskt är att konferensen är förlagd ca 500 m från där jag bor, så jag har en förmiddag helt för mig själv. Eftersom det är hälsotema så ska vi också hinna med att träna i någon form i eftermiddag och jag har i egenskap av instruktör blivit tillfrågad om jag kan tänkas köra en grupp mountainbikers eftersom jag dels har kört mycket mountainbike själv och också känner till "the hoods" och har cyklat mycket i skogarna här omkring. Min förmiddag ska jag tillbringa med att provcykla den rutt jag tänkt ut, så det blir två cykelrundor idag, förhoppningsvis får jag till runt två timmars cyklande (beroende på hur snabbt jag kör testrundan). Igår blev dagen lite upp-och-nervänd pga oplanerad omkastning av ett möte. Resulterade i ett sent mellanmål och en mycket sen middag. Och jag misslyckades med att äta mindre till middag, trots att jag åt en ganska liten portion (med mina mått mätt). Korv Stroganoff är ingen höjdare, helskotta, vad många kalorier det innehåller... Nä, nu är det dags att hoppa i träningskläderna och cykla järnet i skog, bland stenar och rötter och kullar!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.