Viktnedgång till vilket pris som helst?
Kommentarer
-
Man kan ju till exempelvis se till att sopsortera och på så sätt hjälpa till med återvinningen av dessa påsar, plast och kartongmaterial :) och vad gäller LCHF så är det nog inte värre än hur folk åt förr i tiden... dagens affärer och matvaror innehåller ju en hel del "skit" så varför inte sluta handla dessa och istället använda helt naturliga matvaror utan tillsatser?
-
Det är en djungel att välja rätt. Vad är bra för mig, bra för miljön, bra för det lokala näringslivet - ofta svårt att kombinera. Tror man måste välja sina strider och göra det som känns mest rätt i hjärtat. Jag äter kött, men till 90% älg som lever vild i våra skogar. Plockar, bär och svamp i skogen och försöker odla egna grönsaker. Vill göra rätt, men det är tufft.
-
Ja visst är det svårt... Hade varit fint om staten subventionerade mer för miljöpositiva moderationer. Jag hade tex gärna sett en sockerskatt som kunde generera en sänkt moms på ekologiska varor. Genom att ge tillskott i privatpersonens kassa hade man också kunnat uppmuntra till att bruka kolonilotter eller på annat sätt odla eget. Tror att för att få till förändringar i samhället behövs morötter på mer än ett sätt... :P
-
LCHF hade kanske fungerat på stenåldern då vi åt mer den typen av mat. Problemet är att vi är för många människor på den här planeten. Jag tror ju mycket på att skippa halvfabrikat och om man har möjlighet kanske köpa direkt från gårdar. Älg är ju ett sätt närproducerat - det har inte behövt åka från köttlandet Brasilien för att landa på våra välfyllda tallrikar. Absolut att man från politiskt håll borde göra mer saker för de som gör miljövänliga initativ. Vi borde få betala för vad det kött vi äter egentligen kostar - i form av miljöproblem. Och att mat som faktiskt göra bra får komma fram mer. Framförallt tror jag att denna storproduktion som pågår idag inte kommer vara hållbar i längden utan snarare att fler kommer behöva gå tillbaka till att ha gårdar och på sätt bli självförsörjande på matvaror.
-
Om man vill hjälpa miljön och gå ned i vikt så ät mer frukt och grönsaker. Satsa på säsongsbetonat så det inte fraktas så långt och har man möjlighet så handla på torget. Har man dessutom råd och möjlighet att handla ekologiskt så är det ännu bättre
-
Abolut Playa! Att äta säsoingsbetonat är viktigt. Att tro att äta frukt och grönt bara skulle vara bra tor inte jag på. Det är inte naturligt att äta alla grönsaker och frukter under vintermånader. Tänk vilka resurser som gått åt för att kunna odla dessa i våra klimat alt fraktat hit dem.
-
Det är inte naturligt för människan att bo i vinter och kyla heller, hade vi inte våra kläder och hus så skulle vi dö direkt. Det är inte naturligt att upphetta maten heller. Ser du någon annan varelse i hela världen som upphettar sin mat? Ser du nån annan varelse i hela världen som är så överviktig och sjuk som människan är? Människan är närmst besläktad med apan och vad gör dom? Jo dom sitter och tuggar blad och frukt hela dagarna. Har du någonsin hört talas om en apa med cancer? Eller diabetes? Eller nåt annat djur för den delen? Det är min tankegång..
-
Att säga att det inte naturligt är kanske fel ordval men hon har en stor point - hur mycket energi går åt om man jämför lokalodlade rödbetor mot apelsiner som flygs hit från andra sidan världen? Men jag tror också att äta mer grönt för att det i slutändan drar betydligt mindre energi än köttproduktion. Är som det är nu nästan vegetarian men kan inte bli helt eftersom jag inte tål de flesta vegetariska proteinprodukter.
-
Du behöver inte äta varken kött eller tillagade protein produkter. Det är en myt som gör att kötthandeln tjänar sina pengar. Det är jättemycket protein i både gröna bladgrönsaker och nötter.
-
Det är inte de tillagade proteinprodukterna jag har problem med. Det är baljväxter, lökväxter, spenat, för stora mängder broccoli o.s.v.
-
Det är tråkigt, spenat som är så bra.
-
Vad är problemet, vad händer om du äter spenat och broccoli?
-
Jag har IBS, och mina symptom yttrar sig så att jag blir väldigt dålig i magen vilket är väldigt jobbigt. Därför ska jag helst undvika sån mat. Kanske går i små mängder men svårt som proteinersättning.
-
Har du provat att göra juice av dom? Då får du i dig allt utom fibrerna. Äpple/spenatjuice är jättegott. Din mage kanske tål spenat och broccoli när det kommer utan fibrer.
-
Hur kan fibrerna försvinna om man gör juice av dem?
Logga in för att skriva en kommentar.