Mat för en kroppsarbetare
Ett annorlunda problem för denna sida kanske men jag skulle gärna få tips hur jag kan få variation på den maten jag lagar åt en medelålders manlig kroppsarbetare som dessutom åter sakta så 30-minuters lunch är egentligen för kort tid.
Nu blir det mycket köttgryta (nöt eller älg) och pannbiff tillsammans med kokt potatis för ris fastnar lätt i halsen.
Vad för slags menyer skall jag söka?
Kommentarer
-
Tack ImmaAmmi! Bra tips. Dessutom blev jag faktiskt jätteglad över det där med fettet. Använder smör och grädde i matlagningen åt honom, lokalproducerade produkter dessutom.
-
Kokta och smaksatta sojabönor, kikärtor, o dy (ev. mixade till mos eller puré), med mycket smör eller olivolja kanske kan vara ett alternativ till potatis? Storkok underlättar och förkortar tillagningstiden, om man t. ex fryser ned i portions förpackningar.
Kvarg är mycket proteinrikt, med rapsolja i ökas fettinnehållet, så det ger långtidsmättnad. Lätt att variera med frukt &bär, mixade nötter eller musli... Går också att ha som bas i olika sorters proteindrinkar, som är lätt att ta med & lätt att dricka, snabbt att få ned under en kort rast...
Ägg = 10gr protein/ styck, hos oss går det åt 3-4 st per person under en måltid, all energin går åt. (En blivande lastbilsförare och en finsnickar-lärling, bl.a.)
Ost är mättande och ger mycket god energi!
Fett i maten ger god långtidsmättnad för en kroppsarbetare! (Smör, rapsolja, olivolja, kokosolja, nötter, avocado, osv...)
Logga in för att skriva en kommentar.