Planteringtider
Lovade tipsa vidare om örter och andra ätliga växter, t ex mynta - ger te som doftar gudomligt.
Dags att plocka nässlor och maskros till grönt te, urindrivande, renande och gratis.
Det känns bra att många har upptäckt vad naturen bjuder oss istället för att köpa en massa kemiska produkter i affären.
Gillar
Kommentarer
-
Hur gör du med både maskrosblad o nässlor Alltså hur gör du så att de går att använda Tack för tips
-
Det finns en sluten grupp på Facebook: "Skörda vilt och vackert" som har massor av bra tips. Också "lifebylisen.com" är bra. Om du googlar finns många bra hemsidor som rör vad du kan hitta i natuen.
Nässlor bör du förvälla för att de inte ska brännas. Använd i omelett, soppa, stuvning, torkade i bröd mm mm
Maskrosor plockas när de är riktigt, riktigt små, helst bara 5 cm, gräv upp med roten, skrapa den ren, skölj ordentligt och ät i blandad sallad med violer, kirskål, harsyra, vårlök eller backlök, ramslök, kajp, bellis, späda blad av lind eller lönn. Pesto kan du göra på granskott bl.a. Ja listan kan bli hur lång som helst! Googla får du se.
-
Tack Rogann för ditt intresse och tack Donnina för ditt svar! Jag blev jätteglad.
Logga in för att skriva en kommentar.