icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 januari 2010 20:27
3

Skidtur, promenad och müsli

Jag brukar alltid göra min müsli själv för då vet man vad den innehåller. Har just nu en laddning i ugnen och det doftar underbart från köket. Började denna trettondagsafton med ett varv på skidorna runt golfbanan. Fick inte nog utan drog iväg ut efter lunch på en långpromenad. Vilken lycka det är ha så nära till naturen!!! Delar gärna med mig av receptet om nån vill ha! :)

Kommentarer

  • 5 januari 2010 20:45
    Soppan
    Jag har förr brukat gjort egen müsli, då på havregryn, mandlar, cashewnötter, valnötter, pumpafrön och solroskärnor med lite olja och kryddor(kanel och kardemumma främst). Har du någon smarrigare må hända? Du väckte minnen, så kanske är det dags för även mig att skicka in en sats i ugnen.. Tar gärna del av receptet! :)
  • 5 januari 2010 21:00
    OK, här kommer min blandning: 1 dl krossat linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 1 dl hackad mandel 1 dl hackade hasselnötter 3 dl dinkelflingor 3 dl rågflingor 2 dl havrekli 2 dl vetegroddag ½ dl rapsolja ½ dl vatten Blanda allt det torra i en stor bunke. Häll olja och vatten i ett dl-mått och häll det sakta ner i bunken samtidigt som du rör om så att allt blandar sig. Bred ut müslin på ett bakplåtspper i långpannan. In i ugnen på 200 grader i 3 x 5-7 min. Tar ur pannan och vänder runt lite mellan varven. Sen får det stå och kallna innan jag stoppar det i min burk med tätslutande lock. Om man vill kan man även blanda i en eller ett par tsk kanel. Då doftar det fantastiskt i köket. En av mina favoritfrukostar är 2½ dl mild lättyoghurt, ett äpple i bitar, mycket kanel och tre rågade msk müsli + en stor kopp kaffe med mjölk. MUMS!!!
  • 5 januari 2010 21:02
    va duktig du är som går ut i kylan ;), tack för receptet

Logga in för att skriva en kommentar.