icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
6 mars 2011 10:12
7

hamburgerbröd..

Vill ha lite tips på vad man kan göra som hamburgerbröd.. hört talas om något som heter sesambröd.. vad är detta och hur går jag till väga? Har nämligen förberett egna chili cheese som ska friteras och provas ikväll, tänkte då göra de till en egengjord hamburgare.. Gott va? :)

Kommentarer

  • 6 mars 2011 10:16
    Oppsies med sesamfrö på funkar utmärkt! :)
  • 6 mars 2011 10:17
    gillar inte oopsies direkt.. smakar för mkt ägg för lite bröd :)
  • 6 mars 2011 10:18
    Hm okej :) Kan du inte experimentera med det där LCHF-brödet som finns under recept som man ska göra i en brödform? Och istället klicka ut det på bakplåtspapper?
  • 6 mars 2011 10:19
    nooooooooo, egna chili cheese - hur har du gjort? *nyfiken*
  • 6 mars 2011 10:21
    schlott.. de brödet gör jag jämt men nog inte så gott som hamburgerbröd då de är väldigt grovt.. får nog leta reda på ett recept på de omtalade sesambrödet. linni - http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1019 Hoppas verkligen på bra resultat då jag är TORSK på chili cheese :D
  • 6 mars 2011 10:50
    åhh berätta hur det gick senare!! Älskar chili cheese
  • 6 mars 2011 12:34
    Scones Prova egna scones De kan bli halvsega, men väldigt sconesliknande Det behövs dock smaksättning för ensamma är de ganska intensägande. (men till hamburgare kan de funka) 1,5 dl mjölk 50g smör 2 msk fiberhusk 2 dl pofiber 1 msk kruskakli 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Valfri smaksättning: jag hade i blåbär som blev underbart gott! Men även kanel, kardemumma, andra bär osv skulle nog bli super. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingridienser och finfördela smöret med fingrarna. Tryck ut det i degen tills det blir riktigt finfördelat! Blanda i mjölken och rör till en deg. Låt stå i ca 10 min. (Häll i smaksättning också). Platta ut dem till ca 1-2 cm och gör dem runda och nagga dem med en gaffel innan de åker in i ugnen. Jag hade dem i ugnen 10-13 min, och eftergräddade dem lite i ugnen när jag slog av värmen för jag tyckte att de blev något för "sega"/ogräddade. Så någon min till kan vara bra

Logga in för att skriva en kommentar.