Kalas ikväll =D
Kommentarer
-
vadå för cheesecake?
-
hittade ett recept på en tjejs blogg här.. lät så sjukt gott!
-
kan jag oxå få receptet :D
-
självklart :) Ingredienser: 3 ägg 5 msk sukrin 1 vaniljstång 200 g philadelphia 3 dl vispgrädde 1 citron Gör så här Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll sukrin och vaniljfrön (från vaniljstång) över äggulorna. Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken. Vispa äggulorna och sukrin till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp. Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen). Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i äggula-smeten med lägsta hastigheten på elvispen. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna. Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Häll i smeten i en form med löstagbar botten. Strö över citronskal som dekoration. Tips! krossa nötter och lägg i botten innan smet samt strö över på toppen (ersätter kexen). Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
-
jag har allt utom sukrin hemma :(
-
hm.. prova utan? jag körde utan vanilj fanns inte vid min affär :P
Logga in för att skriva en kommentar.