icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
24 mars 2011 13:01
15

lunchdags..

ska prova mig på blomkålsmos för första gången, de e på kokning nu. Har fisk jag ska äta som jag tänkte steka i massa smör, kan ju bli gott med moset till, frågan är om jag ska ha någon sås eller om de räcker med massa smör? Vet inge bra såser till fisk... tips nån?

Kommentarer

  • 24 mars 2011 13:06
    [KURSIV]Åh, det är ju så gott att bara ha smält smör och citron till... Mums! En god sås till fisk annars är att koka upp vanlig bechamelsås på grädde och smör (jag reder med mjöl för att få lite tjocklek, testa med äggula eller Philadelphia), i med fiskfond, kryddor och massa dill och massa citron. Massa allt :) Precis innan servering så häller du i skalade räkor och låter dem bli genomvarma. Såååå god![/KURSIV]
  • 24 mars 2011 13:07
    mm hade tänkt skvätta i lite grädde i smöret och bara låta koka upp.. men håller med dig jävligt gott med bara massa smör till =D
  • 24 mars 2011 13:25
    Ägg och spenat sås är gott om fisken är kokt el ungsbakad. Dragon eller dill smör är med gott till
  • 24 mars 2011 13:34
    hade varit supergott bara som de e nu om jag hade haft salt.. men saltjäkelt var visst slut upptäckte jag efteråt :P o jag som alltid överkonsumerar salt :P Men serverar med lite cf och chilisås..
  • 24 mars 2011 13:45
    Är gott det med Chili och CF passar till allt
  • 24 mars 2011 14:44
    Har man blomkålsmos behövs ingen extra sås, tar nästan bort den goda mos-smaken bara. En riktig favorit hos oss, och ALLT passar till
  • 24 mars 2011 14:47
    Sant #Tanta. Gillar bättre broccolimos till fisk
  • 24 mars 2011 14:47
    hm, tycker inte de va så gott tanta :)
  • 24 mars 2011 15:36
    Enligt mig är broccolimos godare. Men förväller man blomkplen inna man mosar så blir kål smaken mildare
  • 24 mars 2011 19:41
    Jag har speciella kastruller där man andvänder ca en matsked vatten till ett blomkålshuvud/ett kg potatis mm. kokar blomkålen mjuk, häller av eventuellt vatten, i med grädde,smör,salt vit OCH svartpeppar och sen mixar riktigt ordentligt. Maken tycker att det är mycket godare än "hem-potatismos,tex. Men man har ju olika smak. Till lax är det jättegott
  • 24 mars 2011 19:44
    #Tanta en tryckkokare eller?
  • 24 mars 2011 19:57
    Njae...MM men liknande liksom, man kokar med matens egna vätska och får massa mer vitaminer o mineraler kvar i maten eftersom man inte har just nått vatten att hälla ur, det blir vattenlås,naturligt på kastrullen
  • 24 mars 2011 20:12
    Inte haloenugnd då?
  • 24 mars 2011 20:13
    Vad är det MM ?
  • 24 mars 2011 20:28
    #Tanta kolla här [LANK]http://www.tvins.com/products/flavorwave-express/flavorwave-express.php[/LANK]

Logga in för att skriva en kommentar.