icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Gift tjej på 45 bor utanför Bodö i NordNorge har barn stora, hund, katt, höns
5 oktober 2011 15:22
26

Boxholm saftiga Limpor

Djupt impad men dum i huvet, ja jag vet inte vad jag ska välja Hittade ett Recept o bröden såg så bra ut, sgt o gjort upp me degen, jäsa länge skulle den, Jäser i ca 3 tim 30 min i ugnen, o vilka brön det vart))) Skär upp i skivor för att slippa sen o ska till frysen, ja jäkla dumhuve säger jag, den är ju för sjuttons hakar full av jäkla norsk fisk Vet inte om jag ska skratta eller gråta Men här kommer Receptet 50G Jäst 1 L vatten 1 Msk salt 1 Dl Vetekli jag tog 1,5dl kruskakli 2 Dl Havregryn 2-2,3 kg vetemjöl Lös upp jästen i lite vatten sen är det att blanda allt, spar lite mjöl så du ser den inte blir för hård, Jäs i 2 tim knåda degen o dela i 2 ovala limpor eller 4 baguetter låt jäsa 1 tim på plåten, skåra bröden 275 g på ugnen 10min längst ner sen sänk värmen till 200 i 20 min, kallna på galler Njut

Kommentarer

  • 5 oktober 2011 15:27
    Ska där verkligen vara Sheba med lax-smak i? Jag hade nog valt kyckling! :P
  • 5 oktober 2011 15:31
    Ha ha ha ja man tager vad man haver, den andra var slut))
  • 5 oktober 2011 15:33
    Jamen dåså! XD (såg väldigt goda ut!)
  • 5 oktober 2011 15:35
    Norska fisken får väl flytta ut antingen till badkaret eller era magar! :)
  • 5 oktober 2011 17:16
    Ja visst men att äta upp nästan 18 kg på en gång då rymmer ungdommarna))
  • 5 oktober 2011 17:19
    Bummlan
    Ser ursmarriga ut! Skicka hit fisken, jag har köpt en frys till som är på väg hem :) Skickar du brödet är risken stor att jag goffar i mig det och blir lika stor som bullen :) Och tusan vilket lyxigt pålägg, här blir det torrfoder eller billigaste blötpåsarna...
  • 5 oktober 2011 17:25
    Torrfoder o fisk till vanligt här. sen kan det förekomma sånt där, Har du köpt en till frys????????? När ska du hinna äta upp allt???
  • 5 oktober 2011 17:57
    Knepigt att ni inte går ner mer då ni kör med kattmat som smrgåspålägg du och [FET]Greebo[/FET] :o)
  • 5 oktober 2011 18:26
    Bummlan
    Ja det är frågan när jag ska hinna det. Nu när det är slut på goffaperioden! Och jag har mattidningsförbud. Vill du ha ett par kassar? :) Det är en lite frys på 145 l för vinterns isfiske och ev stutkött. Och lite så där bara. Idag har jag tokhandlat palsternackor och fänkål. Så nu sitter jag och surfar på recept med sånt i. Och det ska väl frysas in. Sen har jag sju sorters soppor i frysen som jag kan tina när jag kommer hem. Sånt gillar jag. Idag blev det tomatsoppa med linser och sötpotatis. Godis var det! En liten stund i mocron och världens festmåltid. Har hittat ett recept (i en av mina alla mattidningar) på fänkålssopppa med kikärtor. Så nu har jag lagt alla kikärtor i blöt. Och när de har kokat så ska väl överskottet frysas in....
  • 5 oktober 2011 19:15
    Solei
    Ser jättegoda ut dina limpor ! Tack för tipset, jag har precis kommit igång och börjat baka allt vårt matbröd igen :-) Jag glömmer också ofta bort att vi har överfullt i frysen...kommer hem med frysta räkor, kyckling och lax och vet inte hur jag ska lyckas klämma in dem, men konstigt nog har jag hitintills lyckas ;-)
  • 5 oktober 2011 19:20
    [FET]Bummlan[/FET], sänd stutköttet till mig!!!! Vad fiskar ni på vinter. Abborre pimpling för hela slanten? Då måste du in på min privata blogg för där hoppar det abborrar så fort isen har lagt sig på sjöarna här nere. [LANK]http://www.ojohan.blogspot.com[/LANK]. Palsternacksgratäng är helt fantastiskt gott, pip till om du vill ha ett special för micron!
  • 5 oktober 2011 20:57
    Ojohan visst är det konstigt att vi inte går mer ner,,,, Ja jag kan tänka mig dig hur du fyller frysen me allt utom fisk o stut,, jag gillar o ha massor me go mat i frysen som man bara tar upp, men nu finns inte plats till en slurk soppa en gång, jag vill o ha en ny frys,, Solrosei detta var så enkelt att baka, o superbra bröd, sen kan man ju smaksätta som man vill..många skivor på ett bröd Har du några bra brödrecept så får du komma me tips Ojohan du är nu o fiskar överallt du))
  • 6 oktober 2011 15:25
    Hmmm Jag har ju följt ditt recept förut.........och inte blev det som ditt bröd inte. Men det här kanske jag klarar av.... ( har gjort norskbrödet en gång till för ungarna tyckte det var supergott och då tog jag i lite aprikoser som jag hade liggande.)
  • 6 oktober 2011 15:30
    Men tjejer fattar ni inte att jag gillar både kött och bröd???
  • 6 oktober 2011 21:06
    God kväll! Hur gick det med bröden? Fick du ta till kofot & bräckjärn för att medelst våld tvinga in domi frysen? :)

Logga in för att skriva en kommentar.