icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Gift tjej på 45 bor utanför Bodö i NordNorge har barn stora, hund, katt, höns
6 oktober 2011 06:42
46

Jobb, svampskogen, Benträning på gymmet

Ja så ser morron ut, Jobbar bara 2,45 tim i dag sen blir det svampskogen,, vet jag kommer vara helt slut efter träningen med benen, så bäst gå i skogen före, Trattkantarellsoppa står på Menyen i dag,, kan vara okej att ha lite färska i me dom torkade, sen tycker jag det är skönt o roligt gå o plocka svamp, Träningen har ju inte varit det stora på 3 veckor, igår var första passet me Bröst o Rygg, känns i vissa muskler nu, o det kommer nog kännas mer i morron sen tillkommer rumpan o jag gruvar mig, men skönt att kommit igång Ha en bra dag alla o skjut inte upp det ni kan göra idag tills i morron, Kram kram

Kommentarer

  • 6 oktober 2011 06:50
    Låter som en bra tid att jobba, inte ens tre timmar :)) Jag har min enda lediga dag idag till nästa torsdag... undrar hur trött jag komemr att vara nästa vecka... Svamp ja de kanske får bli i morgon innan jobb... vill så gärna ut men kraften säger ifrån...såidag blir de hemmapyssel.. Ha de så bra du med.. Kram kram
  • 6 oktober 2011 06:58
    Lagom lång jobbdag :-D! Här blir det en riktig heldag, då maken både lämnar & hämtar knattarna. Ha en härlig höstdag i skogen!
  • 6 oktober 2011 07:18
    Bummlan
    Samma här! Kalvar, svamp och soppa. Men här blir det fänkål med kikärtor idag. Recept ur senaste (?) Lantliv Mat & Vin som är tamejsjutton den bästa mattidningen. Tror jag! Hoppas du får en riktigt bra dag och minns att jag står där i bakgrunden och hejar på! Kram!!!!
  • 6 oktober 2011 15:13
    Audrina det är bara vissa dagar jag har sån tur me tim, till vanligt så jobbar jag ju kväll Torsdagar o Fredagar,, Vila mens du kan, jag stressar inte me nått o skogen är en lisa för själen Xara Det var endel svamp o regn, men vad gör lite vatten när det finns svamp Ha en bra jobbdag som nu snart är slut Bummlan jag har aldrig läst den tror jag, Land är det samma tidning eller är det en annan?? Ja nog kände jag dig där, o vet att du oftast är ute på ditt hörn o plockar när jag är på mitt, Kram kram
  • 6 oktober 2011 15:30
    Sitter fortfarande på jobbet , men nu ska jag snart samla ihop mig och bege mig hemåt. Fänkålssoppa med kikärtor lät såannande kan du inte [FET]lägga ut receptet[/FET]Bummlan. Vi är lite inne i en soppperiod hemma nu , yngssta dottern gjorde soppa i tisdags och jag har gjort en supergod rödbetssoppa. Ang träning så hade jag tänkt åka till gym i dag men kom på att med Jaropis övningar så har jag bättre gym hemma, fast jag har lite träningsvärk sen sist.... Men det är ju så hon vill ha det...vår Jaropi
  • 6 oktober 2011 16:12
    Bummlan
    Jaropi: Ja vi har våra hörn och svampen räcker till båda och framför allt till Ronjja. Jag har fått ok att bidra till svampförrådet :) Jajamensan Ronjja, här kommer receptet. Jag är också inne i en riktig soppperiod. hatar dock såna där soppor där det simmar omkring några stackars grönsaker eller bitar lite glest i nån form av buljong. Då är jag kenast framme med stavmixern. Och minskar ner på vätskemängden. den bästa soppan är den man undrar om man ska ta med gaffel eller sked, tycker jag :) Men fänkålssoppan är definitvt en soppsoppa. Körde bara lite med mixern. Och med facit i hand hade den nog vunnit på att slippa det. Rödbetssoppereceptet tar jag gärna. Om det är nåt annat än variant på borstchjstj - som jag varken kan uttala eller stava. Och börjar bli lätt less på :) [FET]Fänkålssoppa[/FET]: [FET]1 stor lök[/FET] och [FET]två vitlöksklyftor[/FET] finhackas Och fräses mjuka i [FET]olivolja[/FET] medan [FET]600 gr fänkål[/FET] skivas Därefter i med fänkålen också och fräs en stund Häll i [FET]3 dl vitt vin[/FET] och [FET]8 dl kycklingbuljon[/FET]g och koka på svag värme utan lock i ca 5 min. Lägg i [FET]en burk kikärtor[/FET] (jag hade ju kokat egna och hade i 335 gr) och [FET]60 gr riven parmesan[/FET]. Koka upp och rör noga så osten blandar sig i hela soppan. Smaka av med [FET]salt [/FET]och [FET]peppar[/FET]. Servera och dekorera med [FET]25 gr finhackad ruccola[/FET] och [FET]några flagor parmesan[/FET]. Jag räknade på min soppa och min tämligen rejäla portion gav 198 kcal. Men då la jag in vinet som 1 % eftersom det hade kokat i omgångar utan lock. Och, som sagt, skippa mixern ;) Jo vår Jaropi vet att utmana oss ;) Jag har lyckats läsa mig igenom första avsnittet i boken, förresten. Riktigt vettig och lättläst. Bra språk och ledig, men vederhäftig, stil. Jag gillar den. Så här långt.
  • 6 oktober 2011 16:16
    Samma här, har ätit super god fisksoppa hemlagad från Kveite renset norsk da,,, Ha ha ha ja jag har o träningsvärk, men den som lider har gjort rätt))) Har du dansat röven av dig ännu?? fast man är själv så blir det kul, ja jag hade nu det, undrar om nån som sett galskaperna undrat om man var riktig i huvet, jag ska ta pass 2 på utmaningen,, Lägg dig inte på soffan förns efter,, kramar o ha en bar eftermiddag
  • 6 oktober 2011 16:22
    Oj oj stackars Ronjja som blir bombaderad av torkad svamp)) Jag ska o testa denna soppa, måste bara köpa Fänkål o kikärtor, egentligen inte så glad i kikärtor, tycker dom är lite torra, men ska testa denna, Ruccolan skiter jag i , tycker inte om den alls,,,, Värst är att jag måste ju bara laga små portioner, kan ju inte frysa in,, Vadå om jag ska slita så kan jag väl få sällskap Ronjja hur går det me valparna?? letade efter din annosn men hittade inte den,,
  • 6 oktober 2011 16:22
    Bummlan
    Fisksoppa är smaskens smaskens!!!! Vill gäääärna ha lite saffran eller stjärnanis i. Och lite aioli till. Nu är soppsnack :) Mycket nyttigare än bullbak! Vilket påminner mig ocm att jag lovat att baka en rödbetskaka till fredagsfikat i morrn! Röbetskaka till fika och rödbetssoppa till middag! Gud vad jag ska pinka rött!
  • 6 oktober 2011 16:27
    Bummlan
    Ja, vad hon ska få äta svamp :) hon kan sälja på marknad och tjäna ihop till en veckas ledighet så vi kan umgås ordentligt! Trattissoppan jag gjorde var super. Gud vad jag tjatar om den men den var god!!!! Kikärter måste vara ordentligt kokta, annars är de pest. Fänkål och palsternackor och bondbönor är vad min kropp skriker efter nu. Undrar... Strunt i ruccolan. Jag gillar jag. Men så gillar jag ju senap också. Är valparna till salu. Små hjärtana. Ska de ut i världen?
  • 6 oktober 2011 16:32
    Vd hade du i trattissoppan, jag har buljong lök grädde en skvätt vin, Rödbetskaka låter så gott, men nu måste jag sluta baka kakor tills vi ätit lite ur frysen, sen kan jag börja igen, tur man torkar svampen Senap gillar jag me, super gott i Ärtsoppa o grytor,, o på masssor me annat gott, Jag hon kan behöva ha oss en vecka ha ha ha
  • 6 oktober 2011 17:06
    herre gud va ni surrar lägga mig på soffan ... är du galen, vem skulle våga det när man har dig över axeln. Nu harjag bara paus mellan övningarna, har dansat röven av mig med Turbo Jam så nu måste jag plocka fram dina killerövningar, blir nog en danslåt efter för att släppa loss vi hörs sen
  • 6 oktober 2011 17:11
    ha ha ha ni är för härliga, vilken tur jag har er att skratta me,
  • 6 oktober 2011 17:24
    Bummlan
    Är det nån som har tur så är det jag!!! I soppan var det Ingredienser: 614,0 gram Kantareller 107,0 gram Lök gul röd 15,0 gram Smör 80% fett 51,0 gram Vitt vin halvtorrt el halvsött 12,5 vol. % 63,0 gram Ädelost grönmögelost 30% fett 20,0 gram Grönsaksfond (Toutch of taste) 5,0 dl Kranvatten 2,0 msk Tomatpuré konc konserv 200,0 gram Färskost extra light 5% fett Philadelphia Cayennepeppar Salt Egentligen skulle man reda av den med vetemjöl och sen hälla i en massa grädde. Men jag rörde i Philadelfiaosten på slutet istället. Och så körde jag några varv med mixern så jag hade både smått och stort. T o m maken sa att det var den godaste trattissopppan jag gjort :)
  • 6 oktober 2011 17:29
    Ingen ost hade jag i, Maizena hade jag o 1,5 dl grädde på 1 L trattisar, sen vart höfta på me kryddor, men vid läsning så vet jag min vart kcal snål tralalala O ungdommarna tog om o skröt,, ja då är jag nöjd,, Måste ut o plocka mer svamp ha ha ha

Logga in för att skriva en kommentar.