Nattugglor blir straffade
Kommentarer
-
Ja, jag måste göra det. Nu har jag ju köpt torsk också :) Kul att recept passade madamerna. Ett av mina favvisrecept!
-
Lätt att fastna är det. Och om man inte vill att det ska bli morgon är det ännu lättare :) Gott recept på lax har jag här. Egentligen är receptet till gös, eller annan vit fisk. Men jag har kört lax flera ggr och tycker det är jättegott. Spar skinnet kvar på fisken jag. Men det gör man ju som man vill. Ingredienser: 600 gr lax 2 mindre rödlökar (eller silverlökar eller annan mild lök) 1 bunt ruccola (men eftersom du inte gillar det kan du ta nåt annat - spenat?????) Ca 50 gr pinjenötter 1 dl riven parmesan 3 msk olja, helst oliv 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Tillbehör: Rosé och ekbladssallad (eller annan vlfri sallad med lite tugg) Hyvlad parmesan Grillat bröd eller risotto (eller vad man tycker) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 gr. Skala och skiva den ena löken och finhacka den andra. Spara 1/3 av ruccolasalladen och hacka resten. 2. Rosta pinjekärnorna i en torr, het stekpanna. Grovahacka 2/3 av dem och blanda dem med den hackade löken, hackade ruccolan, riven ost och olja. 3. Skär fisken i portionsbitar. Bryn den hastigt i en het stekpanna. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat med skinnsidan upp. Salta och peppra. 4. Lägg på ruccolaröran. Stek i mitten av ugnen i ca 10 min. 5. Lägg upp den sparade ruccolan, ekblads- och rosésalladen. Lägg på lökringar, hyvlad parmesan och och pinjekärnor. Lägg på fisken och droppa över skyn.
-
Go morron underbart att få ett recept presenterat framför sig så här på morgonen...Min fantasi var som borta idag... Tack tack...
-
XD Väl bekomme :) Själv ska jag äta färdig bondböndsvälling (rester från lördagen) idag. Men blev riktigt sugen på det här nu!
-
Audrina va bra det passar dig me))) Ja denna köper jag me , Men som du skrev ruccolan ätits Spenat inne Bummlan har du lagat Audrinas torsk, Om inte så säger jag Gör det
-
Gott gott var det,, Du kommer få ett till favvo recept me Audrinas Torsk,,
-
Skönt att laxen passade! Jag älskar RÄTT sorts lax, men jag har ätit för mycket av medioker lax, så jag är extremt petig. När `folk` frågar om jag gillar lax, säger jag alltid "Nej!" för säkerhets skull ;-). Men GOD lax är det godaste som finns :-)!
-
Färsk Norsk lax finns inget bättre, o lagad efter konstens alla regler, ja Bummlans regler da))) Nästa gång blir det Lax med fräst Lök o lite Paprika, Creme Fr chili smak lite grädde spenat surras till Laxen är färdig,, mumma
-
Här också petig med lax. Med all fisk. Är ju bortskämd med färsk vild ;) Det färskaste man ofta kan få är fryst, konstigt nog. JA jag vill ha fler favvorescept! TACK!!!!
Logga in för att skriva en kommentar.