icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Gift tjej på 45 bor utanför Bodö i NordNorge har barn stora, hund, katt, höns
2 april 2012 10:08
17

Påskens njutningar, Vad har ni på Påskbordet??

Vi närmar oss Påsk o me den tillhörande Godmat o dricka, o i vissa fall påskägg me nått gott i, jag får påskägg ibland i ibland inte, så iår får vi se, Men mat på bordet går jag, Hmmmm får o får, jag får nog laga till den själv, Kycklingfilé i Persiljesås, köttbullar o prinskorv, sill lite olika, ris me det lilla extra, omelett med kantarellstuvning,, ägghalvor me röd o svart kaviar Rökt lax Va har ni för gott på bordet

Kommentarer

  • 2 april 2012 10:19
    Sill, kokt potatis, varmrökt och kallrökt lax, köttbullar, prinskorv, stekt kycklingfilé, ägghalvor, broccoli- och ädelostpaj, sallad, bröd och ost. Det är nog vad som brukar finnas på vår påskbuffé :)
  • 2 april 2012 10:19
    Jag ska ha: ägghalvor m löjrom och räkor Olika sillsorter, lax, potatis, sparrissallad, räkpaj, västerbottenpaj, lammköttbullar, prinskorv o kladdkaka m daimgrädde. På påskdagen gör jag en inkokt lax till middag och en citron- och apelsincheesecake.
  • 2 april 2012 11:08
    Oj va mycke gott, måste nog utöka mitt matbord, paj har jag missat totalt, Ädelost o broccolipajen hur lagar du den?? Tar ädelsten över?? Räkpajen skull ja o kunna tänka mig om ni vill ge mig lite recept,, skitkul me nytt
  • 2 april 2012 11:25
    *hrm* I ärlighetens namn är det inte just jag som lagar broccoli- och ädelostpajen. Men i teorin kan jag tänka mig att man lägger broccolin i pajskalet, smular ädelost över och sedan häller på äggstanning. Typ så :)
  • 2 april 2012 11:29
    Jag brular ha......jansson,köttbullar,prinskorv,ägghalvor med räkor eller rom,lax o sparris,legym o rödbetssallad,sill.... ibland vill man ändra lite men konstigt nog så blir det som de alltid varit......
  • 2 april 2012 11:56
    Solei
    Som dig, fast jansson också, även veganskt. Och en massa goda ostar och kex och färsk frukt. Barnen brukar vilja ha Mimosa sallad också. Fast jag skulle vilja ha något annorlunda i år, får se hur det blir med det...
  • 2 april 2012 19:12
    Mumma så är det, man tänker att nästa gång så ska man ha det o det men det halkar tillbaks,, Solroshei varför har ni vegans, äter nån i familjen det??
  • 2 april 2012 19:45
    hmmmm tror inte vi brukar ha något direkt påskbord.... Vi målar ALLTID ägg det är det viktigaste och så får barnen påskägg. När jag bodde närmre mina föräldrar fick jag alltid påskägg även som vuxen, saknar det lite. Just nu är vi väldigt sugna på något gott här hemma så något slisk blir det nog till påsk, tårtan jag gjorde häromsistens blev ju väldigt god.
  • 2 april 2012 20:35
    hej tänkte frestelse janssons o prinskorv o köttbullar, en laxomelett, en matjestårta o små anjovisbakelser o sedan en chokladtårta till kaffet. hälsn yrla
  • 2 april 2012 20:44
    Solei
    jaropi - Ja vår dotter och hennes man är veganer och han är dessutom laktosintollerant, så det blir lite extra att tänka på...
  • 2 april 2012 21:18
    http://www.alltommat.se/recept/Paj-med-rakor-och-sockerartor-17602 Här är receptet! Tänkte först köra på min vanliga räkpaj men när jag var ute och kikade ikväll så bestämde jag att det får bli den här. Den ser god ut!
  • 2 april 2012 21:31
    Vilken dag äter ni påskmaten?
  • 2 april 2012 22:17
    Jag äter påskbord på fredag och söndag. Lördag brukar jag vilja äta något annat. En varm tillagad måltid, efterrätt och något gott att dricka till.
  • 3 april 2012 04:57
    Ronjja nog har jag Påskbord o Lördag Påskafton är dagen här, Därimot är jag dålig att göra nått slisk så grabben skulle få bestämma det,,, men massor me mat blir det, Sophosc tusen tack denna ska jag testa o vi får hoppas det smakar bra
  • 3 april 2012 06:33
    Hej på er alla..... [FET]Yrla[/FET] det va lite anorlunda matjestårta,ansjovisbakelse.... kanske du vill dela med dej av receptet!!!!laxomelett lät också smaskens;)

Logga in för att skriva en kommentar.