icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag följer ingen särskild diet och kommer aldrig göra det heller då jag inte tror på dem. Jag följer bara min egen logik om vad som är rätt och riktigt när det gäller denna kamp.
Det som känns logiskt och naturligt, vettigt och rationellt samt hälsosamt och trevligt för min kropp och mitt sinne är min metod :-)
4 mars 2010 20:52
3

Stuvade makaroner?


Någon här som brukar göra stuvade makaroner?
Hur skriver ni i så fall in det i matdagboken?

Tycker det är svårt att veta hur mkt det är kalorimässigt.
Just nu gör jag som så att jag väger torrpastan, när jag kokat färdigt väger jag pastan igen och drar bort torrvikten. Så mkt som blir över skriver jag in som antal gram för mjölk.
Men det kanske är helt fel tänkt?
Hur mkt av energin i mjölken stannar egentligen kvar när man kokar den och hur mkt ångas bort? Om jag häller i ca ½ liter mjölk brukar det återstå 150 gram av den vikten. Men är det rimligt att tro att det då skulle vara runt 65-70 kcal kvar?(mellanmjölk) Eller ångas den mesta av energin bort under uppkokning så att det är mest vatten som återstår av mjölken? Eller kanske tvärtom? Någon som har en aning? :-D

Kommentarer

  • 4 mars 2010 20:59
    Usch du fick mig att tänka på min strömningslära;) Jobbig ekvation det där att kunna räkna ut hur mycket mjölk som återstår. Det finns inte färdigt kcal mässigt uträknat på någon hemsida om du googlar på stuvade makaroner kcal innehåll eller något? :) Lycka till iaf! Kram
  • 4 mars 2010 21:12
    Jag skulle nog inte räkna att något kokade bort utan lägga in livsmedlen var för sig. På så sätt är det ju iaf du som har "bonusen" på din sida om något har kokat bort :-)
  • 4 mars 2010 22:57
    Stinta
    Jag kanske gör det lite enkelt för mig. Jag skriver in 1dl torrpasta och 2 dl mjölk. Antar att det är mest vatten som förångas...

Logga in för att skriva en kommentar.