icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
18 januari 2010 19:31
3

För lite kalorier!

Jaha, nu har jag nyss suttit och skrivit in middagen här i matdagboken och sammanlagt har jag nu hamnat på 881 kalorier vilket är alldeles för lite. Jag ska äta runt 2400 kcal för att behålla vikten och 500 kcal mindre dårå för att gå ner i vikt. Hur vet man att egentligen att kroppen ställer in sig på svält? Jag tycker att jag är mätt hela tiden och att allt går bra men det känns inte bra när man kommer upp i så få kalorier. Jag kommer förmodligen att äta något mer idag men det lutar mer åt någon frukt eller eventuell fibermacka inte en hel till måltid vilket jag enligt mina kalorier borde göra. Vad tycker ni? hur ska jag vända detta? och att äta regelbundet fungerar inte riktigt för mig då jag har lite annorlunda tider jämfört med de flesta människor. Min dagliga vanor ser ut såhär. 12.00-13.00 - vaknar och äter frukost 13.00-14.00 - 1-1½ timmes långpromenad med hundarna i skogen Direkt efter promenaden tränar jag med crosstrainern kanske 2-3 km 16.00-17.00 - Kanske jag tar en frukt om jag är lite hungrig eller sugen 17.00-19.00 Middag 20.00-22.00 alt senare - En kopp the, frukt ev en fibermacka

Kommentarer

  • 18 januari 2010 19:46
    Hej, du har ett högt BMI, som jag. Jämför med om man äter Nutrilett, då får man i sig 540 kcal/dag. Och om man gör en Gastric bypass så äter man inte mer än 1000 kcal/dag beroende på vad man väljer att äta förståss. (Dricker man grädde med socker blir det mer). Det viktiga tror jag är att man känner sig stark och orkar hålla på i flera veckor. Om man känner att det är jobbigt så blir det inte lätt. Så du behöver inte vara rädd för att du ska hamna på svältomsättning. Bara håll ut och ät mellan 540 kcal och 2000 varje dag i 4 veckor minst, så får du resultat. Det har jag fått nu efter 10 dagar, 3kg... så det funkar. Lycka till
  • 18 januari 2010 19:51
    Och... ta ingen mer frukt eller bröd idag. Försök äta protein t.ex. Keso eller kött (Rostbiff, kyckling) eller en burk tonfisk. Läs om E% här på MD så förstår du varför. 30% av dagsintaget bör vara protein.
  • 18 januari 2010 22:48
    Bgitta
    Inte konstigt att du inte får i dig tillräckligt med näring när du äter frukost när andra äter lunch. Jag tror att det viktigaste är att du håller förbränningen uppe. Det innebär att man äter någor var tredje timme under dagen så att kroppen får bränsle att förbränna. Finns inget att förbränna tror kroppen att det är svält på gång och går ner på sparlåga. Det optimala enligt alla näringsexperter är frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och ett litet kvällsmål = exakt som diabetiker bör äta. Det behöver inte vara stora skrovmål och mellanmålen kan var en shake, en skorpa till kaffet, en fruktsallad eller bara en frukt. Lycka till. Du hittar nog din väg till slut bara du använder din fantasi.

Logga in för att skriva en kommentar.