icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Upptäcksresande på Livets väg och lärling under Kärleken.

I övrigt är jag en allkonstnär som brinner för växande, lärande, läkande, ljuvligt god ekologisk hälsosam mat, meditativitet, tystnad, varande, skapande, växtlighet och blomstring, rörelse, musik och mycket mycket mer som allt kan innefattas i att Leva Livet Fullt Ut :)

För två år sedan kom jag hem från en lång resa. Efter att under lång tid levt både ekonomiskt och kalorisnålt boendes i naturen, ägnat dagarna åt själsligt och kroppsligt arbete och levt livet som jag ville leva det kom jag tillbaka till storstaden. Det blev en gigantisk kulturchock - att plötsligt ha både pengar och ett 7-eleven på hörnet kunde jag inte hantera. Att jag dessutom i kände mig förvirrad i tillvaron gjorde att jag gick upp 20 kilo på bara några månader.
Senaste två åren har jag kämpat för att komma tillbaka till min bekvämlighetsvikt men inte riktigt lyckats.
Nu har jag återfunnit någotsånär själslig balans och känner att det verkligen är dags att ta mig tillbaka till den kroppsformen jag känner mig hemma i.

Jag är glad över att ha hittat Matdagboken och tror att det kommer vara ett fantastiskt hjälpmedel på min resa.

88 X
87 X
86 X
85 X
-börjar med matdagboken-
84 X
83 X
82 X
81 X
80 X
79 X
78 X
77 X
76 X
75 X
74 X
73 X
72 X
71 X
70 X
69 X
68 X
28 juli 2010 20:07
1

Ljuvlig sommarmat och fjäll-förväntan

Jag har just avnjutit en helt fantastisk sommar-middag på balkongen. God, fräsch, enkel, kalorisnål. Kan inte bli bättre :)
Var på hälsokostsaffären här i stan som några vänner till mig just köpt upp. Utöver ett fantastiskt sortiment av naturlig kroppsvård, själavård och torrvaror har de börjat sälja biodynamiska närodlade grönsaker. Självklar kunde jag inte hålla mig och kom hem med färska vaxbönor och färsk mangold :)
Vaxbönorna ångkokade jag för att sedan slunga dem i lite olivolja, citron och örtsalt. Mangolden fick fräsa i en liten klick smör tillsammans med hackad vitlök, för att sedan sjuda i lite vatten. Sedan kokade jag upp en halv burk tomatkross som fick sjuda ett tag (för att få bort konservsmaken), kryddade med spiskummin, cayennepeppar och vitlök och la i några färdigstekt nötfärsbiffar (kvar från gårdagens middag) som fick puttra de med ett tag.
Jag blir så lycklig av närproducerad, ekologisk mat. Att jag dessutom känner trädgårdsmästaren som med stor ömmhet och kärlek vårdat upp grönsakerna är bara ytterligare ett fantastiskt plus. Det känns som riktig livskvalité, både för mig och Moder Jord :)

Idag var pappa här och pratade fjällvandring. Den 12:e augisti ger vi oss ut på vandring, pappa, jag och min käre sambo Jonas. Vi börjar vid Stordalens kraftstation på norska sidan av riksgränsen, fortsätter ner via Unna Alakas-stugorna till Vistas vaggi, förbi Nallostugorna till Sälkastugorna och sedan till Kebnebaise. Ca 9,5 mil, 15-20 kg packning, 100 % tältboende, 8 vandringsdagar och 2 vilodagar. Det ska bli HELT underbart :)

Min byx-letar-ångest förbyttes i glädje, när jag såg att jag bantat mig ner till att få plats i både vandringsbyxor och regnbyxor som jag hade förra året. Jiho! Självförtroendet är på plats igen :)

Jag önskar er alla en riktigt fin sommarkväll och hoppas att ni njuter lika mycket som jag av sommarens goda :)
Kram, Siri

Kommentarer

  • 28 juli 2010 20:26
    Åååh så kul det låter med fjällvandring :) Och vilken förebild du är som skriver och njuter av närodlat. Ha det bäst - Kram

Logga in för att skriva en kommentar.