icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
15 februari 2011 16:51
3

Kina-lunch

Idag blev det lunch på vårt favorit Kina-restaurang. Eftersom jag ätit LCHF ett tag och numera räknar kalorier visste jag inte riktigt hur jag skulle bära mig åt, men bestämde mig för att hoppa över kolhydraterna och bara äta grönsaker och protein. Det blev fläskkött med grönsaker, wokade grönsaker, blandade grönsaker (råa), fläskkarré och stekt fläsk. De hade inte friterade räkor idag, som är en favorit utan bara friterad crabfish eller friterad kyckling, så då hoppade jag över det friterade. Lika bra det. Var inte jättemätt efter lunchen men inte jättehungrig heller...kanske typ normalt mätt. Annars är bufféer just mitt dilemma. Älskar buffér men resultatet är oftast att jag överäter. Idag åt jag vad jag tror är en ganska normal lunch-måltid, vilket innebar att jag inte kände mig vrålmätt. Middagen idag blir lätt och oavancerad. Köpt massa olika typer av sallad och ska göra en kasslersallad med nybakat grovt bröd. Har köpt popcorn tills ikväll och hyrt en film så det blir en slappakväll idag.

Kommentarer

  • 15 februari 2011 19:24
    Jag vågar inte äta kinamat ännu: även det de wokar kött & grönsaker i är tydligen sockrat (inte ren olja, som man hade kunnat hoppas). Den lokala thai-restaurangen doppar dessutom sin "kyckling" i något slags sockerlösning innan den steks, trodde inte det var möjligt!! Nä, asiatisk mat får vänta tills jag bestämmer mig för någon annan kosthållning, litar INTE på den maten ;-)!
  • 15 februari 2011 19:41
    Håller med Xara Kina,Japan ,Thai mf är mycke socker och flotyrsmeten är både vete och ris mjöl i oftast
  • 16 februari 2011 21:05
    Ja, jag har också hört att Kina-mat har mkt socker i maten. Tror att man kan äta det någon gång ibland som allt annat, men inte för ofta.

Logga in för att skriva en kommentar.