icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sommarsallad med fetaost och pestovinägrett

5 2 röster
2 st
30 min
Skriv ut

En fräsch och matig sallad med sommarens läckerheter.

6 Energifördelning per portion
  • 272 kcal

    Kalorier

  • 16 gram

    Fett

  • 13 gram

    Protein

  • 14 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten, pesto, vatten och äppelcidervinäger.
  2. Skrubba potatisen och koka sedan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skiva därefter potatisen.
  3. Stek sparrisen som hastigast i lite smör eller olja och skär sedan i mindre bitar.
  4. Skiva rädisorna.
  5. Blanda ihop skivad potatis, rädisor, sparris, haricotverts, sojabönor och basilika. Lägg upp på ett serveringsfat.
  6. Rosta pumpafröna i en torr panna. Strö sedan dessa över salladen. Smula fetaosten över salladen, sedan är det klart att servera. Smaka av med salt och svartpeppar.
Variationstips

Uteslut potatisen om du håller nere på kolhydraterna.

Serveringstips

Passar bra till grillat.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 30 juni 2019 22:28
    5 5

    Supergott!

  2. 4 juli 2024 19:58
    5 5

    Väldigt gott!