icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

2015sgs blogg

LCHF 32794
Intresserad av att prova/veta mera om LCHF. Har inga problem som jag behöver lösa men vill veta hur det fungerar. Läste Maritina Js bok Magstarkt och hennes blogg och tänkte att det kan vara intressant och undersöka om det finns någon substans i det eller om det bara är en "religion". Vetenskapen stöttar ju det mesta. Det är inte länge sedan en vetenskapsman som fått Nobelpriset satt i TV med sin familj och intygade att de verkligen inte skulle äta ägg eftersom de senaste rönen var att då dog man nästan direkt av en kolesterolchock. Efter att ha ätit ägg sedan barnsben framstod det som barockt. Så var det mina gamla släktingar som hade fötts upp på fet lax och alltid tog fettranden på skinkskivorna utan att falla döda ner förrän efter 75. Själv har jag alltid varit mager medan andra blev runda. Med den kunskap vi har idag kanske vi har ett bättre läge att svara på hur det kunde komma sig. Det är väl där jag står nu. Går det att få fram mera fakta och testa hur det förhåller sig för mig?

 
10 oktober 2015 22:05
6

3 ägg och en apelsin

En bekant har haft dieten 3 kokta ägg och en apelsin i drygt en månad och minskat 10 kg. Nej, det var inte Lchf, bara bantning! Jag undrade hur det ser ut med en sådan diet ur näringssynpunkt och gjorde några bilder. Man får klicka på bilderna för att kunna läsa dem.

3 ägg och en apelsin - Bild 13 ägg och en apelsin - Bild 13 ägg och en apelsin - Bild 13 ägg och en apelsin - Bild 1

 

Kommentarer

  • 11 oktober 2015 06:32
    lejonell
    Ja ägg är ju ett fantastiskt livsmedel men att leva på så lite mat någon längre tid skulle jag nog inte klara särskilt många dagar.
  • 11 oktober 2015 09:44

    Ni har så rätt, ingen bra modell långsiktigt men den var effektiv för att nå ett viktminskningsmål. Sedan är det väl bara att hålla sig borta från läsk, vin, öl och chips och godis så går det väl bra att hålla vikten? laugh Vanlig mat är för mig svår att överäta. Det som har förvånat mig i mitt lchf-projekt är hur svårt det är att få i mig nog med energi när jag tar bort de stora kolhydratkällorna, postatis, bröd och pasta/ris. Grönsakerna "ovan jord" är det inte mycket energi i. Inte i kött/ägg heller.

  • 11 oktober 2015 09:22
    aregnisw

    Det skulle inte jag heller klara och risken är väl att när man börjar äta vanlig mat igen går man upp allt igen frown och kanske lite till....

  • 11 oktober 2015 10:02

    @gittan, 3 ägg och en apelsin, ja de flesta dagarna i ungefär en månad men inte helt. Han jobbar dessutom mycket och långa dagar. Han åt lite mera "vanligt" på helgerna vad jag förstått. Min fundering var näringsmässig mest och det såg inte så illa ut. Tydligen gick det att ta en hel del från fettreserverna. 10 kg kroppsfett är mycket energi det.

    @aregnisw, visst är vi olika. Jag äter mig mätt men verkar bränna mycket, äter en frukost på ca 1000 kcal och försöker sedan få i mig 1200 kcal under resten av dagen (lyckas inte alltid fullt ut) och går ändå ner långsamt. Jag får nog börja lägga till lite rotsaker som höjer kolhydrat/kaloriinnehållet. Grytor är gott så det har jag saknat sedan jag började med projektet.

  • 11 oktober 2015 09:46
    gittan52

    Jag fattar inte riktigt...

    Var detta det enda din bekant åt på en dag, 3 ägg och en apelsin?

  • 11 oktober 2015 09:48
    aregnisw

    Jag för min del äter aldrig upp så högt i mitt energiintag jag äter tills jag blir mätt och inte mera sen får det bli vad det blir men sällan eller rättare sagt aldrig så högt som mitt ligger på. Men som sagt alla är vi olika du.

Logga in för att skriva en kommentar.