icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Fick för 7 månader sedan en underbar dotter som är det bästa jag vet!
27 oktober 2012 22:53
4

Även dag 3 gick bra...

Som sagt... tredje dagen idag och jag har varken känt av huvudvärk, dåligt humör eller någon annan "biverkning" av kosten! Hoppas att det håller i sig :-) Idag gjorde jag hemmagjord pizza med botten gjord av bakerix, det funkade riktigt bra! Tomatsåsen lät jag stå och puttra i ca 3 timmar, den blev smakrik och jättegod. Så pizzan bestod av tomatsås, salami, marinerade kronärtskockhjärtan, grön paprika, mozzarella, lite kvibille gräddädel, riven pizzaost och toppade den med ruccolla. Jag gjorde även en ostkaka på keso, men jag vart så mätt efter pizzabiten att det bara blev en sked provsmak av ostkakan. Smaken var god, MEN jag fullkomligt älskar frödinge ostkaka med jordgubbssylt och vispad gräddeså det vart ju inte det samma... Såklart... Men helt godgänt LCHF-alternativ iaf. Natti!

Kommentarer

  • 27 oktober 2012 23:16
    Visst blir den pizzan bra, jag brukar oxå göra den. Kram Sandra
  • 28 oktober 2012 07:35
    Ja, det var godare än jag hade förväntat mig! :-) Får se hur det smakar att värma upp pizzan idag, kommer göra det i ugnen men jag misstänker att botten är mjuk/blöt nu...
  • 28 oktober 2012 15:07
    Jag gjorde ostkakan såhär enligt detta recept: Originalrecept ostkaka: 4 ägg 1 stort pkt Keso (500 g) 3 dl grädde 3 msk hackad sötmandel 5 droppar bittermandel olja (2 msk socker/sötningsmedel) Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i en ugnsfast form och grädda i 175 grader till ostkakan fått en fin gyllenbrun färg och fått en fast konsistent. (Jag hade 3 msk mandelmjöl och ca 2 msk hackade mandlar. Jag lät också keson rinna av lite. Bittermandelolja hade jag nog dubbla mängden, men det är en smaksak :-) Jag hade i lite drygt 1 msk steviaströ.
  • 28 oktober 2012 15:09
    Den smakade godare idag när jag värmde den och åt med halvtinade hallon och lättskakad grädde (rinnande) :-)

Logga in för att skriva en kommentar.